Νέα Μάκρη: Νεκρή 19χρονη έγκυος – Περίμενε για ώρες το ασθενοφόρο

Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς της

Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του, περιμένοντας ένα ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μετά από την 60χρονη στην Κω που ξεψύχησε στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου, τώρα μια 19χρονη έγκυος και το μωρό που είχε στην κοιλιά της πέθαναν γιατί καθυστέρησε το ασθενοφόρο. 

Κως: Θρήνος για την 63χρονη - Κατέρρευσε στα γενέθλια της εγγονής της

Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί στη Νέα Μάκρη. Όπως είπαν συγγενείς της στον ΣΚΑΪ, γύρω στις 08:30 η 19χρονη είπε στον σύζυγό της ότι είχε έντονους πόνους στην κοιλιά. Το ζευγάρι δεν είχε αυτοκίνητο κι έτσi από τις 10:24 καλούσαν το ΕΚΑΒ για να στείλει να την παραλάβει ένα ασθενοφόρο. Τελικά, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της νεαρής γυναίκας το ασθενοφόρο έφτασε μετά τις 13:00 το μεσημέρι. 

«Ξύπνησε το πρωί και δεν αισθανόταν καλά. Σε λίγο καιρό θα έμπαινε στον ένατο μήνα. Ο σύζυγός της κάλεσε πρώτη φορά το ασθενοφόρο στις 10:24. Στη συνέχεια πήρε δεκάδες τηλέφωνα με το τελευταίο να είναι στις 13:14. Τελικά το ασθενοφόρο ήρθε στις 13:30 και τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας, ζωντανή», είπε ένας συγγενής της 19χρονης.

Όταν την παρέλαβε ήταν ακόμη εν ζωή, όμως όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης ήταν νεκρή. Από το Κέντρο Υγείας υποστηρίζουν ότι όντως το ασθενοφόρο παρέλαβε τη 19χρονη στις 13:38 και οι διασώστες τη διασωλήνωσαν στον δρόμο προς το Κέντρο Υγείας, χωρίς όμως να καταφέρουν να την κρατήσουν στη ζωή. 

Κως: Πέθανε σε καρότσα αγροτικού - «Δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο»

Όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας η γυναίκα είχε μυδρίαση, δηλαδή έντονη διαστολή της κόρης του ματιού, κάτι που δείχνει ότι πιθανόν να υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. 

Η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου της άτυχης γυναίκας και του αγέννητου παιδιού της.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top