Κρήτη: Το δράμα των τριών παιδιών που έμειναν μόνα στο σπίτι για δύο μέρες

«Πολλές φορές δεν είχαμε φαγητό»

Μόνα τους μέσα στο σπίτι για δύο ημέρες έμειναν τρία ανήλικα αδελφάκια στην Κρήτη / Βίντεο Ant1

Σε συνθήκες εγκατάλειψης φαίνεται πως ζούσαν τα τρία ανήλικα αδελφάκια στην Κρήτη, που βρέθηκαν μόνα τους στο σπίτι. Η μητέρα τους έλειπε για δύο ημέρες, αφού είχε πάει να συναντήσει τον σύντροφό της.

Κρήτη: Άφησε μόνα τα τρία παιδιά της στο σπίτι για δύο μέρες

Ένα οικογενειακό δράμα ξετυλίγεται πίσω από την υπόθεση εγκατάλειψης των τριών παιδιών στο Ηράκλειο Κρήτης. Τα τρία αδελφάκια, δύο αγοράκια 9 και 7 ετών, το οποίο είναι τετραπληγικό - και ένα 5χρονο κοριτσάκι παραμένουν φιλοξενούμενα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Ο πατέρας τους, με τον οποίο δεν είχαν επικοινωνία κατόπιν απόφασης της 33χρονης μητέρας τους, ταξίδεψε στο νησί από την Αθήνα όπου ζει και εργάζεται, όταν ειδοποιήθηκε για το περιστατικό. 

Τα παιδιά έτρεξαν με δάκρυα στα μάτια να τον αγκαλιάσουν, όταν τον είδαν. Σύμφωνα με το cretalive, ο πατέρας αδυνατεί να αναλάβει την επιμέλειά τους, καθώς εργάζεται πολλές ώρες και δεν υπάρχει κάποιο συγγενικό πρόσωπο που θα μπορούσε να βοηθήσει στη φροντίδα τους.

Κρήτη: «Πολλές φορές δεν είχαμε φαγητό στο σπίτι»

Οι συνθήκες στις οποίες μεγάλωσαν αυτά τα τρία παιδιά δεν είναι ποτέ κατάλληλες. Οι γονείς τους, πριν χωρίσουν, είχαν συχνά έντονους διαπληκτισμούς αλλά και μετά τα προβλήματα δε σταμάτησαν.

Συχνά έφευγαν και πήγαιναν στο Ηράκλειο και έπιναν. Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό η μαμά, αλλά δεν της το είχα πει ποτέ.

Για το περιστατικό εγκατάλειψης, το παιδί ισχυρίστηκε ότι η μητέρα του απουσιάζε από την προηγούμενη ημέρα. «Όταν βράδιασε την πήρα τηλέφωνο και της είπα να γυρίσει στο σπίτι επειδή πεινούσαμε. Μας είπε ότι θα ερχόταν ή ότι θα έστελνε κάποιον. Τελικά πέσαμε να κοιμηθούμε και σχεδόν νηστικά. Το μόνο που υπήρχε στο σπίτι ήταν λίγη φάβα», υποστήριξε.

Ακόμα ισχυρίστηκε ότι πολλές φορές δεν είχαν φαγητό στο σπίτι, ενώ αναφερόμενος στον σύντροφο της μητέρας τους, είπε ότι συχνά τα μάλωνε και τα έβαζε τιμωρία, όμως δεν είχε χειροδικήσει.

Η 33χρονη μητέρα συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και καταδικάστηκε στο Αυτόφωρο σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top