Κρήτη: Παραληρούσε ο μητροκτόνος -«Είμαι 100 χρόνια μέσα, είμαστε στο 2123»

Του επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών, τα πρώτα πέντε σε ψυχιατρική πτέρυγα

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε και ο μητροκτόνος που σκότωσε στο ξύλο τη μητέρα του στην Κοζάνη / Δελτίο ειδήσεων Star (29.05.23)

Κάθειρξη 13 ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον μητροκτόνο που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη μητέρα του στην Κρήτη. Ο 43χρονος λίγο νωρίτερα ξέσπασε σε παραλήρημα, αναφορικά με τα αίτια της τραγωδίας.

Κρήτη: Η δραματική έκκληση του συζύγου της Ελένης που αγνοείται

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, το δικαστήριο αναγνώρισε ότι ο 43χρονος τέλεσε την ανθρωποκτονία υπό καθεστώς μειωμένου καταλογισμού και ως εκ τούτου επέβαλε στον κατηγορούμενο κάθειρξη 13 ετών, εκ των οποίων τα πέντε έτη στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού, με δικαίωμα παράτασης του εγκλεισμού του εκεί, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Κρήτη: Παραληρούσε ο μητροκτόνος

Κρήτη: Το παραλήρημα του μητροκτόνου 

Νωρίτερα στην απολογία του για το φονικό που έγινε στις 6 Ιουλίου του 2022, ο 43χρονος είπε πως «είμαι 100 χρόνια μέσα, είμαστε στο 2123», ενώ ισχυρίστηκε ότι όλα ξεκίνησαν όταν απήγαγαν τη σύζυγό του και στη θέση της έστειλαν μία σωσία της, η οποία προσπαθούσε με τον τρόπο της να τον εξοντώσει σωματικά και ψυχικά...

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, εκείνη δεν έκανε τίποτα στο σπίτι και του έριχνε στο φαγητό παραισθησιογόνα για να κοιμάται. Μάλιστα ανέφερε ότι μια μέρα ενώ βρισκόταν στο σπίτι, άκουσε μια γυναίκα να καλεί σε βοήθεια. Βγήκε έξω αλλά δεν είδε κάποια, εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι οι φωνές ήταν της πραγματικής του γυναίκας που είχε απαχθεί και η οποία είχε καταφέρει να διαφύγει.

Κοζάνη: Τα πρώτα λόγια του μητροκτόνου - «Δε θυμάμαι τίποτα»

Κρήτη: Το χρονικό της τραγωδίας

Αναφερόμενος στην ημέρα που δολοφόνησε τη μητέρα του, ο 43χρονος περιέγραψε ότι είχε χάσει την αίσθηση του χρόνου, καθώς όπως είπε, δεν του έλεγαν την πραγματική ώρα, ημερομηνία, έτος. Επίσης, εξαιτίας των χαπιών δεν μπορούσε να ξυπνήσει και δεν ήταν συνεπής στη δουλειά του, κι έτσι η μητέρα του χρειαζόταν να τον παίρνει τηλέφωνο πολλές φορές την ημέρα για να τον ξυπνάει, κι ως εκ τούτου οι σχέσεις τους είχαν διαταραχθεί.

Την ημέρα εκείνη ο άνδρας πήρε τα πράγματά του για να πάει στη μητέρα του. Υποπτεύθηκε ότι υπήρχε η πρόθεση να τον οδηγήσουν σε κάποιο ίδρυμα προς εγκλεισμό και τότε «απασφάλισε».

Λογόφερε με τη μητέρα του και ακολούθως τη χτύπησε, με τον ίδιο πάντως να ισχυρίζεται ότι δεν τη χτύπησε πολύ. Είπε πως μάτωσε η μύτη και τα χείλη της, ενώ αφού πάλεψαν αρκετά και είχαν πέσει στο πάτωμα, εκείνος, κουρασμένος, πήγε να κοιμηθεί αφήνοντας τη μητέρα του ανάσκελα στο πάτωμα, αλλά ζωντανή.

Συνελήφθη ο μητροκτόνος της Θεσσαλονίκης - Πού κρυβόταν

Ήταν το κουδούνι που χτυπούσαν αστυνομικοί που τον ξύπνησε, ενώ σε προφανή σύγχυση, ο 43χρονος είπε ότι δεν είχε καλέσει εκείνος την αστυνομία, αλλά «προφανώς» η μητέρα του σηκώθηκε και τηλεφώνησε. Ο 43χρονος κατέληξε ότι η μητέρα του είναι ζωντανή και μάλλον βρίσκεται «έξω» με την πραγματική του γυναίκα που την είχαν απαγάγει και ότι και οι δύο θέλουν να τον δουν.

Υπενθυμίζεται, ότι η δολοφονία έγινε τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου 2022 σε γειτονιά του Ηρακλείου. Ο άνδρας, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, πήρε ένα ξύλινο αντικείμενο και χτύπησε τη μητέρα του με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χωρίς ωστόσο οι διασώστες να καταφέρουν να την επαναφέρουν στη ζωή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top