Προαγωγικές εξετάσεις: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με την Τράπεζα Θεμάτων

Αναστάτωση στη διαδικασία των εξετάσεων - Ξεκίνησαν με καθυστέρηση

Τεχνικό πρόβλημα στην Τράπεζα Θεμάτων- Με καθυστέρηση οι προαγωγικές στα Λύκεια/ βίντεο ΕΡΤ

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα λύκεια της χώρας, καθώς «έπεσε» η Τράπεζα Θεμάτων και οι καθηγητές δεν μπορούσαν να αντλήσουν θέματα για να εξετάσουν τους μαθητές. 

Αρχίζουν οι προαγωγικές εξετάσεις στα Λύκεια – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε στο σύστημα του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) είχε ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη έναρξη των σημερινών ενδοσχολικών εξετάσεων στα λύκεια.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Παιδείας, το τεχνικό πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα να «μπουν» σχεδόν ταυτόχρονα όλα τα Λύκεια της επικράτειας (1.900 τον αριθμό) για να αντλήσουν θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων και έτσι το σύστημα να μην μπορεί να τα εξυπηρετήσει.

Το πρόβλημα έχει ήδη αποκατασταθεί, ωστόσο η μετάδοση των θεμάτων έγινε με κάποια καθυστέρηση. Έτσι, σε κάποια σχολεία θα καθυστερήσει και η δεύτερη βάρδια εξετάσεων.

Όπως αναφέρει το alfavita.gr σύμφωνα με τη νομοθεσία, την ημέρα των προαγωγικών εξετάσεων οι διευθυντές και οι καθηγητές των σχολείων αντλούν θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων έως και 2 ώρες πριν την έναρξη των εξετάσεων και έως και 3 ώρες για τα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας/Αρχαίων Ελληνικών, των Αγγλικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας/Νέων Ελληνικών, καθώς και για τα μαθήματα Σχεδιαστικού Περιεχομένου.

Εβδομάδα Πανελλαδικών: Πότε ξεκινούν και τι αλλάζει στη βαθμολόγηση   

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, τα θέματα των προαγωγικών, επαναληπτικών και απολυτήριων εξετάσεων των Λυκείων γίνονται με θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top