Mυστήριο με την οσμή αερίου σε περιοχές της Αθήνας - Τι μπορεί να συμβαίνει

Πραγματοποιήθηκαν σαρωτικοί έλεγχοι και δεν υπάρχει διαρροή αερίου

Άλυτο μυστήριο παραμένει η περίεργη οσμή αερίου που παρατηρήθηκε σε πολλές περιοχές της Αττικής, προκαλώντας ανησυχία στους πολίτες. Αρχικά θεωρήθηκε ότι πρόκειται για φυσικό αέριο, ωστόσο από τους ελέγχους δε διαπιστώθηκε κάποια διαρροή. 

«Την ώρα που βγήκα έξω από το σπίτι μου μύριζε κάτι σαν αέριο για κάνα 20λεπτο μισάωρο» είπε πολίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Αναστάτωση προκλήθηκε σε συνοικίες της Γλυφάδας, του Παλαιού Φαλήρου, της Νέας Φιλοθέης του Ηρακλείου, του Γαλατσίου και της Καλλιθέας από μια περίεργη και έντονη οσμή αερίου. 

«Πολύ κόσμος από το πρωί που έχουμε μιλήσει, εχθές είχαμε το ίδιο πρόβλημα, αναπνευστικό και φαγούρα, παρόλο που κάνω και θεραπεία γιατί έχω και άσθμα» είπε πολίτης.

Στην πυροσβεστική σήμανε συναγερμός προκειμένου να εντοπίσει τυχόν διαρροή.

Σαρωτικοί έλεγχοι για διαρροή αερίου

Το κέντρο άμεσης επέμβασης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα από διάφορες περιοχές. Πραγματοποιήθηκαν σαρωτικοί έλεγχοι ωστόσο  κανένα στοιχείο δεν οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι υπήρχε διαρροή φυσικού αερίου.

«Η Εταιρεία ενημερώνει  ότι η οσμή δε σχετίζεται με το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου» ανακοίνωσε η ΕΔΑ Αττικής.

Οσμή αερίου: Ποιες οι πιθανές αιτίες

Σύμφωνα με τον περιβαλλοντολόγο, Γιώργο Ηλιόπουλο, ένα πιθανό σενάριο είναι να οφείλεται η οσμή αυτή στα λύματα λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών

«Ένας άλλος παράγοντας είναι το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής, δηλαδή παγιδεύει αέριους ρύπους στην ατμόσφαιρα οπότε ό,τι παγιδεύεται στην ατμόσφαιρα μυρίζει πιο έντονα» πρόσθεσε ο περιβαλλοντολόγος.

Το μυστήριο δε λύθηκε, ωστόσο, όπως επισημαίνουν ειδικοί μια διαρροή αερίου σε τόσες περιοχές θα δημιουργούσε εκτεταμένα προβλήματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top