Θεσσαλονίκη: «Δε θέλαμε να τον σκοτώσουμε, ήταν η κακιά στιγμή»

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο άσκησε η εισαγγελέας

«Ήταν η κακιά στιγμή», ισχυρίστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα τα δύο αδέλφια που φέρονται να τραυμάτισαν θανάσιμα έναν 52χρονο στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια καβγά. 

Θεσσαλονίκη: «Έπεσε κάτω και συνέχισαν να τον χτυπάνε»

Οι δύο κατηγορούμενοι, πέρασαν σήμερα το κατώφλι του εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον άτυχο 52χρονο. Όπως φέρονται να είπαν, όλα ξεκίνησαν γιατί κλώτσησαν ένα πλαστικό μπολάκι με φαγητό που είχε τοποθετήσει το θύμα στο πεζοδρόμιο για να φάνε τα αδέσποτα γατάκια της γειτονιάς. 

Τα δύο αδέλφια απέδωσαν το θάνατο του 52χρονου στη Θεσσαλονίκη στην κακιά στιγμή - Intimenews

Τα δύο αδέλφια απέδωσαν το θάνατο του 52χρονου στη Θεσσαλονίκη στην κακιά στιγμή - Intimenews

Τότε ο 52χρονος βγήκε από το γραφείο τελετών που διατηρούσε στην περιοχή και άρχισε να τους βρίζει, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους, έβρισε χυδαία τη μητέρα τους κι αυτό τους εξόργισε. 

Ο 52χρονος που έπεσε νεκρός μετά από καβγά στη Θεσσαλονίκη

Δολοφονία Θεσσαλονίκη: «Έπεσε στο τζάμι κι έπιασε το κεφάλι του»

Τα δύο αδέλφια τον ξυλοκόπησαν άγρια με μπουνιές και κλωτσιές. Ο 52χρονος έπεσε πάνω στο τζάμι και κρατούσε το κεφάλι του, ενώ λίγο αργότερα κατέρρευσε, ενώ εκείνοι έφυγαν και τον εγκατέλειψαν αβοήθητο. 

Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν στον εισαγγελέα ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 52χρονο - Intimenews 

Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν στον εισαγγελέα ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 52χρονο - Intimenews 

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη. Μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 52χρονο επειδή τάιζε αδέσποτα

Θεσσαλονίκη: «Δεν είχαμε πρόθεση να τον σκοτώσουμε»

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο αδελφών Παρασκευάς Σπυράτος, «βρισκόμαστε μπροστά σε μία τραγική ιστορία. Πρωτίστως για τον άτυχο θανόντα. Θέλω κι εγώ προσωπικά ως δικηγόρος των κατηγορουμένων αλλά και για λογαριασμό τους να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Είναι και οι ίδιοι συντετριμμένοι για αυτό που έγινε και, όπως μου μετέφεραν, κυριολεκτικά δεν έκλεισαν μάτι όλο το βράδυ. Οι ίδιοι είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Θέλω να πω όμως ότι σε σχέση με το περιστατικό δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είχαν πρόθεση να αφαιρέσουν μία ανθρώπινη ζωή. Υπήρξε μία συμπλοκή για ασήμαντη αιτία, η οποία διήρκησε μόλις ένα με τρία λεπτά. Όταν τελείωσε αυτή η «επιπόλαια» συμπλοκή μεταξύ τους, ο θανών ήταν όρθιος. Με βάση και τις μαρτυρικές καταθέσεις ήταν όρθιος και είχε την ικανότητα να επικοινωνεί. Ήταν γενικότερα σε καλή κατάσταση».

Ο καβγάς με τον 52χρονο ξεκίνησε γιατί τα δύο αδέλφια κλώτσησαν κατά λάθος ένα μπολάκι με φαγητό που είχε αφήσει στο πεζοδρόμιο ο 52χρονος για τα αδέσποτα - Intimenews

Ο καβγάς με τον 52χρονο ξεκίνησε γιατί τα δύο αδέλφια κλώτσησαν κατά λάθος ένα μπολάκι με φαγητό που είχε αφήσει στο πεζοδρόμιο ο 52χρονος για τα αδέσποτα - Intimenews

Αυτό που αναμένεται τώρα είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή για το ακριβές αίτιο του θανάτου του 52χρονου. Το θύμα ήταν υπέρβαρο και αντιμετώπιζε καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.

«Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε πρόθεση να αφαιρεθεί μία ζωή. Είμαι βέβαιος πως από την ιατροδικαστική εξέταση θα προκύψει ότι δεν υπήρχαν τέτοιου είδους ευρήματα είτε στο σώμα του θανόντα, είτε στο σώμα των κατηγορουμένων που να δικαιολογούν την κατάσταση ενός περιστατικού που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στον θάνατο. Δεν αναπτύσσεται κανένα ιστορικό προηγούμενων διαφορών, δεν υπάρχει τέτοιο υπόβαθρο διαφοράς. Ήταν αυτό που λέμε η κακιά στιγμή», συνέχισε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top