Έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως με ειδική πτήση

Λίγο μετά τις 20:00 - Η υποδοχή έγινε με τιμές από άγημα του στρατού

Με ειδική πτήση έφθασε το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος περίπου στις 20:30 του Μεγάλου Σαββάτου, όπου η υποδοχή έγινε με τιμές από άγημα του στρατού.

Το αεροσκάφος με το Άγιο Φως προσγειώθηκε στην ώρα που αναμενόταν, δηλαδή Η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη, το παρέλαβε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ' και το συνόδευσε μέχρι την Ελλάδα.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα σημάνει τη διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια αεροπορικώς.

Νωρίς το πρωί η ελληνική αποστολή που αποτελούνταν από 40 άτομα με επικεφαλής τον υφυπουργό εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα.

Ο κύριος Κατσανιώτης παρέλαβε το Άγιο Φως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο, με τον οποίο είχε επίσης συνάντηση μετά την τελετή αφής.

Έχουν προγραμματιστει 16 πτήσεις κάποιες μάλιστα έκτακτες προκειμένου να μεταλαμπαδευτεί το Άγιο Φως στους ναούς ολόκληρης της χώρας.

Η τελευταία πτήση θα φτάσει στη Σαντορίνη στις 10 παρά 10. Ο σκοπός είναι να φτάσει σε όλους τους ναούς σε κάθε γωνια της Ελλάδας και να κάνουν ανάσταση όλοι οι Έλληνες. 

Στους Αγίους Αναργύρους της Πλάκας στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου μια εκκλησία ορόσημο στην ορθόδοξη συνείδηση του αθηναϊκού λαού από νωρίς το απόγευμα εκατοντάδες πιστοί μεταξύ των οποίων και πάρα πολλοί τουρίστες έχουν κατακλύσει τον προαάλιο χώρο του Ναού Των Αγίων Αναργύρων προκειμένου να λάβουν το Άγιο Φως.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top