Κακοκαιρία εξπρές: «Δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα»

Για ισχυρούς ανέμους προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου

H πρόγνωση του καιρού για σήμερα- βίντεο Star

Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι μετά το καλοκαιρινό σαββατοκύριακο που προηγήθηκε έρχεται κακοκαιρία που θα κρατήσει λίγες μέρες, αλλά με ισχυρά φαινόμενα. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος προειδοποιεί για έντονες ριπές ανέμου το επόμενο 48ωρο και συστήνει στους πολίτες να μην παρκάρουν κάτω από μεγάλα δέντρα αλλά και να προσέχουν οι μοτοσυκλετιστές. 

Καιρός: Έρχεται το μεσημέρι η κακοκαιρία – Βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Ειδικότερα, η ΕΜΥ προβλέπει για σήμερα πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βόρεια χώρα, χιόνια στα βόρεια ορεινά, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη.

Αρχικά στη δυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια. 

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιόνια από Δευτέρα

Αύριο Τρίτη, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα και να επηρεάσουν όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο Τρίτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. 

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και την Εύβοιας. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και από το βράδυ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και πιθανώς έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Στα κεντρικά και τα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Αρναούτογλου: «Δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα»

Για πολύ ισχυρούς, τοπικά σφοδρούς ανέμους το επόμενο 48ωρο προειδοποιεί με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

«Προσοχή στους κατά τόπους  πολύ ισχυρούς ανέμους το επόμενο 48ωρο! Φίλες και φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα! Όπως σας είχα ενημερώσει και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 (ΔΕΥ -ΠΑΡ 17:45 & 22:00) της προηγούμενης εβδομάδας: 

Προσοχή στους κατά τόπους  πολύ ισχυρούς, τοπικά σφοδρούς ανέμους το επόμενο 48ωρο (σήμερα Δευτέρα νοτιάδες και αύριο Τρίτη βοριάδες)!!! Δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα και οι μοτοσυκλετιστές αλλά και οι οδηγοί γενικότερα, προσοχή στις έντονες ξαφνικές ριπές με αυξημένο λογικά και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών κυρίως στις περιοχές όπου η διατηρείται η ανομβρία καθώς οι όποιες βροχές το επόμενο 48ωρο θα έχουν πολύ επιλεκτικό χαρακτήρα!!!.

Λεπτομέρειες και για τα έντονα θερμοκρασιακά σκαμπανευάσματα στα δελτία καιρού της ΕΡΤ 3 απόψε.

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου»
αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του μετεωρολόγος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top