Λαγονήσι: «Πυροβόλησε τα παιδιά πισώπλατα», λέει η μητέρα του 16χρονου

Επιμένει ο ανήλικος ότι δεν τσακώθηκε με τον πιστολέρο

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την επίθεση που δέχθηκαν δύο 16χρονοι στο Λαγονήσι το βράδυ της Παρασκευής, όταν άγνωστος τους πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι ο ένας από αυτούς. 

Η μητέρα του 16χρονου τραυματία μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και υποστήριξε ότι ο δράστης, ο οποίος δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, πυροβόλησε τα παιδιά πισώπλατα. 

Λαγονήσι: Αναζητείται το μαύρο τζιπ των δραστών - «Δεν τον είχαμε ξαναδεί»

«Γύριζαν από βόλτα. Προσπερνάνε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, ακούν να ανοίγει η πόρτα και αμέσως μετά ο γιος μου νιώθει ένα τσούξιμο στο πόδι. Τους πυροβόλησε πισώπλατα» είπε αρχικά η μητέρα του 16χρονου και συνέχισε:

«Μετά από λίγο πέσανε στα γόνατα και τον παρακαλούσαν "μην μας σκοτώσετε…". Πέταξαν τα τσαντάκια τους γιατί υπέθεσαν ότι πρόκειται για ληστεία. Αυτός μιλούσε σε μια γλώσσα, δεν ήταν αγγλικά. Τα παιδιά ήταν σε σοκ».

Σύμφωνα με τη μητέρα, ο άγνωστος τράβηξε τον γιο της από τον ώμο και τον έσυρε προς το αυτοκίνητό του. Ο 16χρονος απώθησε το χέρι του και τα δύο παιδιά κατάφεραν να διαφύγουν. 

Λαγονήσι: Άγνωστος κατέβηκε από όχημα και πυροβόλησε 16χρονο!

«Κρύφτηκαν σε ένα οικόπεδο, πίσω από έναν θάμνο. Ο ένας πήρε την αστυνομία και ο γιος μου πήρε εμάς και πήγαμε και τον πήραμε», είπε.

«Το παιδί μου είδε έναν, δεν είδε δεύτερο. Εκτός αν υπήρχε και δεν τους είδε. Δεν θυμάται όμως τι φόραγε, αν είχαν καλυμμένο το πρόσωπο τους. Είναι μικρά παιδιά, μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί όλα αυτά, όχι δεν έχουν πει τέτοιες λεπτομέρειες. Είναι σε σοκ», συνέχισε.

Ερωτηθείσα για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τους πυροβολισμούς, η μητέρα του 16χρονου απάντησε:

«Δεν μπορούμε να το καταλάβουμε για ποιον λόγο έγινε αυτή η επίθεση. Ούτε τους είπε κάτι, ούτε τίποτα. Τον προσπεράσανε και μετά πυροβόλησε. Είναι και οι δύο άριστοι μαθητές, δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα. Ποτέ δεν έχουν τσακωθεί. Δεν μπορούμε να το δικαιολογήσουμε».

Λαγονήσι: «Δεν τσακωθήκαμε μαζί του»

Οι αρχές αναζητούν τον δράστη της επίθεσης και προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ για να καταλήξουν στην ταυτοποίησή του. Αναλύουν προσεκτικά τέσσερα βίντεο από την οδό Κολοκοτρώνη, όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, αλλά και από άλλους δρόμους της περιοχής, προκειμένου να χαρτογραφήσουν την πορεία του μαύρου SUV, μάρκας Suzuki, που οδηγούσε ο άγνωστος ένοπλος άνδρας.

Οι δύο 16χρονοι επιμένουν στην αρχική τους κατάθεση, ότι δηλαδή δεν γνώριζαν τον άνδρα που άνοιξε πυρ εναντίον τους, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν ότι δεν προηγήθηκε κάποια λογομαχία. 

«Ο άγνωστος βγήκε ξαφνικά από το αυτοκίνητο και μας είπε κάτι στη γλώσσα του σε έντονο ύφος. Μάλλον μιλούσε ρωσικά. Κρατούσε όπλο. Φοβηθήκαμε πολύ και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τότε πυροβόλησε προς το μέρος μας από πολύ κοντινή απόσταση και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και ανέπτυξε ταχύτητα», ανέφερε στην αρχική κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο 16χρονος τραυματίας, ενώ ισχυρίστηκε: «Δεν τσακωθήκαμε μαζί του και ούτε έχουμε διαφορές με κανέναν. Δεν τον είχαμε ξαναδεί ποτέ».

Σήμερα, οι Αρχές αναμένεται να λάβουν συμπληρωματική κατάθεση από τον τραυματία 16χρονο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top