Νέα Σμύρνη: «Εξαφανίστηκε η 16χρονη αδερφή της 14χρονης!»

Στην ανακρίτρια οι τρεις κατηγορούμενοι

Δείτε το ρεπορτάζ για την υπόθεση της 14χρονης που φιλοξενείτο σε δομή της Νέας Σμύρνης / Βίντεο από Αλήθειες με τη Ζήνα

Σοκ έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα μια 14χρονη που φιλοξενείτο σε δομή της Νέας Σμύρνης. Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκονται οι τρεις άνδρες που κατηγορούνται για την υπόθεση. Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της μητέρας της 14χρονης, καταγγέλλει πως η 16χρονη αδερφή της 14χρονης εξαφανίστηκε από τη δομή και αναζητείται!

Νέα Σμύρνη: «Ντρέπομαι για τα παιδιά μου, δεν ευθύνομαι εγώ για ό,τι έγινε»

Νέα Σμύρνη: Στην ανακρίτρια οι τρεις κατηγορούμενοι

Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογούνται ενώπιον της 31ης ανακρίτριας για βαριές κατηγορίες που κατά περίπτωση αφορούν τα αδικήματα της μαστροπείας, γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και παιδικής πορνογραφίας.

Ανάμεσά στους συλληφθέντες είναι και ο φερόμενος ως μαστροπός, αλλά κι ένας πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου, ο οποίος φέρεται να μαγνητοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο τα ερωτικά ραντεβού της 14χρονης.

Ο πατέρας ενός εκ των κατηγορουμένων, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ανέφερε πως ο γιος του «δεν έχει κάποια σχέση με όσα καταγγέλλονται». 

Όπως του είπε ο γιος του, είχε πάει να κάνει «μια φιλότιμη πράξη» και «να τους μεταφέρει με αυτοκίνητο» από το σημείο που βρίσκονταν όταν τους πέρασε χειροπέδες η αστυνομία. Σημειωτέον, ο 25χρονος γιος του δεν είχε δίπλωμα.

Νέα Σμύρνη: «Μόνη Της Ήθελε Να Εκδίδεται» - Video

Νέα Σμύρνη:  «Είχε φύγει πάνω από 50 φορές»

H 14χρονη φιλοξενούνταν στη δομή της Νέας Σμύρνης, από όπου όμως φέρεται να είχε φύγει πάνω από 50 φορές. Η μικρή και η 16χρονη αδελφή της είχαν απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο, ενώ τα κορίτσια έχουν ακόμα δύο αδέλφια που βρίσκονται σε άλλο ίδρυμα. 

«Εγώ πήγα στον εισαγγελέα και ζήτησα να βάλει τα παιδιά μου σε ιδρύματα γιατί δε μπορούσα να τα μεγαλώσω», είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η μητέρα της 14χρονης, προσθέτοντας ότι το έκανε για να είναι τα παιδιά της ασφαλή και να έχουν μια καλύτερη ζωή. 

Ωστόσο, όπως είπε, ένιωθε ότι στο συγκεκριμένο ίδρυμα στη Νέα Σμύρνη τα παιδιά της κινδύνευαν, αφού μπαινόβγαιναν σε αυτό όποτε ήθελαν. 

Νέα Σμύρνη: «Είναι ένα παράσιτο που ζει σε βάρος των άλλων»

 

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η 14χρονη το έσκαγε πολλές φορές από τη δομή»

Για τις συνθήκες της δομής στη Νέα Σμύρνη απάντησε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο MEGA.

Νέα Σμύρνη: «Με προσέγγισαν μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών»

«Η δομή έχει πολύ σαφείς και ρητούς κανόνες. Σύμφωνα με τους ειδικούς παιδικής προστασίας, οι δομές στην Ελλάδα πλέον δεν είναι κλειστές δομές. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δομές που κλειδώνουν μέσα τα παιδιά. Η δομή έχει τον κανόνα ότι έντεκα η ώρα το βράδυ κλειδώνουν τις πόρτες» είπε η υφυπουργός.

Και πρόσθεσε σχετικά με το πρωτόκολλο λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής η υφυπουργός: «Τα παιδιά που είναι μέχρι την ηλικία των 15 ετών, έχουν τη δυνατότητα – κατόπιν εισηγήσεως του επιστημονικού συνεδρίου της δομής – να βγαίνουν από τη δομή δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, πάντα με συνοδεία. Για την ηλικία πάνω των 15 ετών συνεδριάζει το επιστημονικό συνέδριο της δομής για να δει το πλαίσιο ωριμότητας του κάθε παιδιού αν μπορεί να πάει μόνο του ή αν ακόμα χρειάζεται συνοδό».

Για την 14χρονη ειδικά, ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου: «Η 14χρονη έβγαινε με συμφωνημένη άδεια με κάποιον επιμελητή, ποτέ μόνη της. Το κορίτσι αυτό, όμως λόγω πολύ επιβαρυμένης ψυχολογίας – από ό,τι μπορώ να καταλάβω – το έσκαγε πολλές φορές από την δομή, τις περισσότερες φορές το έσκαγε πρωινές και απογευματινές ώρες. Κάθε φορά που το έσκαγε η δομή ειδοποιούσε την Εισαγγελία και την Αστυνομία».

«Όταν το έσκαγε η 14χρονη, το έσκαγε είτε από τον φύλακα είτε πηδώντας τα κάγκελα. Ο φύλακας, όπως και οι επιμελήτριες είναι εκεί για να την κρατήσουν με τον λόγο, δεν μπορούν να την κρατήσουν με την βία. Στην περίπτωση φυγής ενημερώνουν την Αστυνομία».

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η μητέρα της 14χρονης δεν πήγε ποτέ να τη δει στη δομή»

«Αυτό που έχω καταλάβει ζητώντας πληροφορίες μέσα από την δομή είναι ότι το συγκεκριμένο κορίτσι είναι στη δομή από τέλος Σεπτεμβρίου. Στη διάρκεια αυτή δεν έχει πάει ποτέ η μητέρα να το επισκεφθεί. Τα παιδιά που είναι σε αυτή την δομή είναι από πολύ δύσκολα και κακοποιητικά περιβάλλοντα. Κακοποιητικά περιβάλλοντα με όλη την έννοια, όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία. Σεξουαλική, σωματική, λεκτική βία και παραμέληση. Όλα αυτά συνιστούν κακοποίηση» είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Νέα Σμύρνη: Ρίχνουν την ευθύνη στην ανήλικη οι κατηγορούμενοι

Νέα Σμύρνη: «Έχει εξαφανιστεί η 16χρονη αδερφή της 14χρονης»

Πάντως ο δικηγόρος της μητέρας της 14χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» είπε πως η μητέρα είχε επισκεφθεί τα παιδιά της και επίσης πως είχε πολλές φορές τηλεφωνική επικοινωνία. 

Ο ίδιος κατήγγειλε πως η μεγαλύτερη αδερφή της 14χρονης, ένα 16χρονο κορίτσι που επίσης φιλοξενείται στη δομή, έχει εξαφανιστεί και αναζητείται.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top