Έκανε μαγνητική το λευκό τιγράκι που είχε βρεθεί – Σε ποια κατάσταση είναι

Πιθανόν να το αναλάβει ένα εξειδικευμένο rescue center στην Ευρώπη

Η υπόθεση με το λευκό τιγράκι προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα για το λευκό τιγράκι / Βίντεο: ΑΝΤ1

Σε ειδικές διαγνωστικές εξετάσεις υποβλήθηκε το εγκαταλελειμένο λευκό τιγράκι, που είχε βρεθεί σε κάδο σκουπιδιών έξω από τις εγκαταστάσεις του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Σε ανακοίνωσή του το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο τονίζει πως η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή, καθώς δεν μπορεί καν να τραφεί μόνο του.

Αττικό Πάρκο: Αισιόδοξα τα νέα για το λευκό τιγράκι – Απόλαυσε τον ήλιο

«Το νεαρό ζώο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και κάνουν επώδυνη την κινητικότητά του», αναφέρει.

«Το νεαρό ζώο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά», αναφέρει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για το μικρό λευκό τιγράκι / Facebook - Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

«Παράλληλα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του», συμπληρώνει.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ευθανασίας στο τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια

Όπως εξηγεί το Πάρκο, συστήνεται επιτροπή με τη συμμετοχή εξειδικευμένων κτηνιάτρων, τόσο του Πάρκου, όσο και από άλλους φορείς, καθώς και καθηγητών πανεπιστημίου με σκοπό την ασφαλέστερη λήψη αποφάσεων για την μετέπειτα διαχείριση και υποστήριξη της υγείας του.

Παράλληλα, ενημερώνει πως είναι σε επαφή με εξειδικευμένο rescue center στην Ευρώπη, «το οποίο φιλοξενεί τίγρεις και προτίθεται να το αναλάβει, αν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top