Ανοιχτό το ενδεχόμενο ευθανασίας στο τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια

Ιδιοκτήτης Αττικού Ζωολογικού Πάρκου: «Το φροντίζουν οι κτηνίατροι μας»

Ένα λευκό τιγράκι, περίπου τεσσάρων μηνών, εντοπίστηκε κάτω από κάδους απορριμμάτων, την προηγούμενη εβδομάδα. Το τιγράκι εντόπισαν υπάλληλοι της καθαριότητας του δήμου Αρτέμιδας και ειδοποίησαν τον ιδιοκτήτη του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. 

«Το μικρό ζώο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Κινείται με τα μπροστινά άκρα και από τη μέση και κάτω έχει αδυναμία. Προφανώς κάποιος το απέκτησε παράνομα και το εγκατέλειψε», σημείωσε ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Απορίας άξιο είναι πώς έφτασε αυτό το ζώο στην Ελλάδα. «Αεροπορικώς αποκλείεται να ήρθε. Είτε ήρθε με αυτοκίνητο στη χώρα μας μέσω Ιταλίας, αλλά να έρθει σε σύνορα που υπάρχει έλεγχος, το θεωρώ πολύ απίθανο. Μπορεί να έχει έρθει με καράβι», είπε ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου.

Αριστερά ο ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ και δεξιά το λευκό τιγράκι που βρέθηκε κάτω από κάδο/ screenshot από Ant1

Αριστερά ο ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ και δεξιά το λευκό τιγράκι που βρέθηκε κάτω από κάδο/ screenshot από Ant1

Ο κ.Λεσουέρ εκτιμά ότι το τιγράκι δε γεννήθηκε έτσι. «Η εκτίμηση η δική μας, των κτηνιάτρων εδώ -έχουμε δυο κτηνιάτρους που το έχουν εξετάσει και του έκανε ακτινογραφίες- στο αριστερό πόδι έχει κάποιον ήλο, δηλαδή έχει περαστεί ήδη από κάποιο ιατρείο, όμως η εγχείρηση αυτή στο πόδι είναι πολύ κακή. Δε γεννήθηκε έτσι».

Δυστυχώς, για το ταλαιπωρημένο ζώο είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο ευθανασίας. «Εμείς το έχουμε δηλώσει στις αρχές, στην Περιφέρεια, στο δασαρχείο, η απόφαση είναι δική τους. Δεν είναι δικό μας ζώο», είπε ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ και τόνισε ότι «Θα κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα να κάνουμε ένα MRI scan, να έχουμε μια πλήρη εικόνα, διότι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βελτιωθεί θα το κάνουμε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top