Πάτρα: «Δε γίνεται να πεθαίνει κάποιος χωρίς αιτία»

«Δεν ντρέπεστε λίγο;», φώναζε ο Κούγιας στη γιατρό που εξέτασε τη Τζωρτζίνα

To ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για την ένταση στη δίκη της υπόθεσης της Πάτρας

Η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, με κατηγορούμενη τη μητέρα από την Πάτρα, συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ως μάρτυρας κατέθεσε η παιδίατρος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου, η οποία θα έδινε εξιτήριο στο παιδί. Υποστήριξε ότι το κοριτσάκι δεν είχε κάτι παθολογικό και τόνισε πως δε γίνεται να πεθαίνει κάποιος χωρίς αιτία.

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα θα έπαιρνε εξιτήριο. Η μητέρα έλεγε ότι δεν είναι καλά»

Η μάρτυρας ανέφερε πως δεν εξέτασε την Τζωρτζίνα την ημέρα της εισαγωγής της στις 8 Απριλίου, ωστόσο ενημερώθηκε πως έγιναν εξετάσεις στο παιδί. Την εξέτασε την επόμενη μέρα, στις 9 Απριλίου, μαζί με όλη την ομάδα και τους ειδικευόμενους. 

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα δεν είχε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα»

«Το εξέτασα. Το ρώτησα τι συνέβη, δε μου απαντούσε. Όταν του έλεγα σήκωσε την μπλουζίτσα κτλ. συνεργαζόταν. Εκεί μπροστά είπα στη μαμά ότι δεν έδειξαν οι εξετάσεις κάτι και σκεπτόμενη πως ήταν μία γυναίκα που έχει χάσει δύο παιδιά, της είπα ότι η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή. Δε μου έκανε καμία ερώτηση.

Η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα για τους θανάτους των τριών κοριτσιών της- Σήμερα συνεχίστηκε η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας/ Eurokinissi

Η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα για τους θανάτους των τριών κοριτσιών της- Σήμερα συνεχίστηκε η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας/ Eurokinissi

Συνέχισα στους επόμενους θαλάμους. Δε θα ήταν δύο θαλάμους παρακάτω, όταν ήρθε μία νοσηλεύτρια και μου είπε πως το παιδί Δασκαλάκη κάνει εμετό. Ο ειδικευόμενος που πήγε να το δει μου είπε σαλάκια είχε. Πήγα ξανά να το δω. Της ζήτησα να δω τον εμετό, μου είπε μητέρα ότι τον πέταξε. Είπα στη μητέρα να το άφησει 2-3 ώρες να μη φάει τίποτα. Της είπα προφανώς κάτι κόλλησε. Και της είπα μετά από 2-3 ώρες μπορείτε να πάτε σπίτι σας. Μετά με πήρε τηλέφωνο ο κ. Δασκαλάκης και του είπα ότι ήταν να βγει, αλλά επειδή έκανε κάτι σαν σάλια, θα το παρακολουθήσουμε 2-3 ώρες και θα δούμε. Μετά εγώ έφυγα», περιέγραψε η μάρτυρας. 

Kανένας άνθρωπος δε γίνεται να πεθαίνει έτσι, πρέπει να υπάρχει μια αιτία

Η μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας, τόνισε πως με όσα είχε δει η ίδια και οι υπόλοιποι γιατροί του Καραμανδάνειου δε γίνεται να έπαθε ανακοπή η Τζωρτζίνα χωρίς λόγο. «Το έχουν δει το παιδί δύο παιδίατροι, νευρολόγος και άλλοι γιατροί, όλες οι εξετάσεις έγιναν ξανά και ξανά. Δε γίνεται να πεθάνεις έτσι χωρίς να έχεις τίποτα! Δε γίνεται. Δεν υπάρχει αυτό. Δεν πεθαίνουν έτσι άνθρωποι. Το παιδί με όσα είχα δει εγώ, δε γινόταν να πάθει ανακοπή», υποστήριξε η μάρτυρας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης στηρίζει την κατηγορία εναντίον της εν διαστάσει συζύγου του και ζητεί δικαίωση για τη μνήμη της 9χρονης κόρης του/ Eurokinissi

Ο Μάνος Δασκαλάκης στηρίζει την κατηγορία εναντίον της εν διαστάσει συζύγου του και ζητεί δικαίωση για τη μνήμη της 9χρονης κόρης του/ Eurokinissi

Ένταση μάρτυρα με τον Αλέξη Κούγια

Σε κάποιο σημείο τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν στις ερωτήσεις του συνηγόρου της μητέρας από την Πάτρα για τις σφίξεις του παιδιού που είχαν ανέβει, η μάρτυρας απάντησε ότι μπορεί να είχε ξεκολλήσει το patch που μετράει τους σφιγμούς. 

Πάτρα: Αποχώρησε από τη δίκη η μητέρα - Ένταση κατά την κατάθεση γιατρού

«Δε ντρέπεσαι λιγάκι! Έχουν περάσει πέντε μάρτυρες, κανείς δεν έχει πει για ξεκόλλημα και έρχεται η κυρία που έφαγε το παιδί και το λέει. Κανείς γιατρός δεν είπε ότι ξεκόλλησε το μόνιτορ και ότι πήγε 132 σφίξεις γι’ αυτό», ήταν η αντίδραση του Αλέξη Κούγια. 

H πρόεδρος παρενέβη και οι τόνοι έπεσαν.

«Όλοι οι γιατροί από το Καραμανδάνειο προσπαθούν να σώσουν το κεφάλι τους. Ο ένας λέει ότι φταίει ο άλλος. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Αποδεικνύεται από λάθος γιατρών ότι έχουμε την ανακοπή», είπε σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους ο Αλέξης Κούγιας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top