Τέμπη: «Λυγίσαμε όλοι όταν βρήκαμε το παιδικό κάθισμα»

Συγκλονίζει διασώστρια

Τέμπη: «Λυγίσαμε όλοι όταν βρήκαμε το παιδικό κάθισμα» - Τι λέει μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης / Βίντεο από MEGA

Σκληρές είναι οι εικόνες που αντίκρισαν οι διασώστες στο τραγικό σημείο του δυστυχήματος των Τεμπών, στοιχειώνοντας τους για πάντα.

Τέμπη: «Διόρθωσαν με μπλάνκο τις βάρδιες, μετά το δυστύχημα»

Η Κατερίνα Γιασλά, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης περιέγραψε τις στιγμές που έζησε στον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Τέμπη

 Οι εικόνες που αντίκρισαν οι διασώστες θα τους στοιχειώνουν για πάντα / Φωτογραφία AP

Μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA, η διασώστρια είπε πως οι εικόνες στο μυαλό της δε μπορούν να σβηστούν εύκολα.

«Φτάσαμε στο σημείο στη 1 το βράδυ, ήταν σαν βομβαρδισμένο. Η φωτιά μόλις είχε σβήσει και είχαν ξεκινήσει να βγάζουν τα θύματα. Οι άνθρωποι που κατάφεραν να βγουν είχαν ήδη φύγει από το σημείο», ανέφερε.

Τέμπη: «Ελπίζω μόνο η Φραντζέσκα να μην υπέφερε όταν "έφευγε"»

«Οι εικόνες είναι σκληρές, δεν περιγράφονται με λόγια. Στα μπροστινά βαγόνια ήταν τα περισσότερα θύματα, αλλά και έξω από τα βαγόνια αφού είχαν εκτοξευτεί. Εμείς βγάλαμε μόνο θύματα, οι ζωντανοί είχαν ήδη μεταφερθεί. Κάποια από τα κορμιά που βγάλαμε ήταν καμένα και κάποια διαμελισμένα».

Τέμπη: «Λυγίσαμε όλοι όταν βρήκαμε το παιδικό κάθισμα»

Στη συνέχεια η διασώστρια μετέφερε μια εικόνα που έκανε όλους να «λυγίσουν», αφού είχε να κάνει με μικρό παιδί, και κανείς δεν ήξερε την τύχη του.

«Το πιο έντονο ήταν τη δεύτερη μέρα όταν βγάζαμε τα πράγματα μέσα από το τρένο. Τότε, βρήκαμε το κάθισμα ενός μωρού, εκεί λυγίσαμε όλοι. Είναι λυπηρό εν έτει 2023 να ζούμε τέτοιες καταστάσεις. Μπορούσες να καταλάβεις την ηλικία τους από το σώμα τους», πρόσθεσε το μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Τέμπη: Θρήνος στην κηδεία του 34χρονου Βάιου - «Ήταν το καλύτερο παιδί»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top