Η ιστορία της μικρής Αλεξίας - Γεννήθηκε από γονείς με κινητικά προβλήματα

Η 10χρονη γεννήθηκε χωρίς αναπηρία - Ήρθε στον κόσμο σαν «δώρο Θεού»

«Η αναπηρία δεν είναι κάτι διαφορετικό. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, απλώς έχουν άλλη ζωή». Αυτά είναι τα λόγια ενός 10χρονου γλυκύτατου κοριτσιού, της Αλεξίας. Οι γονείς της έχουν εκ γενετής κινητικά προβλήματα, όμως το κοριτσάκι γεννήθηκε χωρίς αναπηρία. 

Η Αλεξία γεννήθηκε από δύο γονείς με κινητικά προβλήματα/ εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Η Αλεξία γεννήθηκε από δύο γονείς με κινητικά προβλήματα/ εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Η Ειρήνη και ο Χρήστος, παρά τις δυσκολίες, έχουν δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια. Η Αλεξία ήρθε σαν θαύμα στη ζωή τους, ανήμερα του Αγίου Αλεξίου. Η μητέρα της επιβεβαίωσε ότι ήταν έγκυος, μόλις μια μέρα πριν φέρει στον κόσμο την κόρη τους με φυσιολογικό τοκετό. 

Η Αλεξία σέβεται και αγαπά τους ανθρώπους με διαφορετικότητα/  εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Η Αλεξία σέβεται και αγαπά τους ανθρώπους με διαφορετικότητα/ εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

«Όταν είχα ρωτήσει τον γυναικολόγο αν μπορώ να μείνω έγκυος, μου είχε πει ''ναι'' αλλά ότι θα έπρεπε να μείνω στο κρεβάτι για 8 μήνες. Όταν είχα καθυστέρηση, μου είχε πει ο γιατρός ότι μην ασχολείσαι με αυτό, έτσι ήταν το φυσιολογικό. Πάλι υπήρχε μια διαφορετικότητα για μένα. Τότε πήγαινα σε μια σχολή και θυμάμαι είχα πει στους φίλους: “δεν αντέχω άλλο, έχω πόνους ανά 5 λεπτά, ούτε να γένναγα.” Στον γιατρό κάναμε ένα τεστ εγκυμοσύνης και την επόμενη γέννησα», περιέγραψε η Ειρήνη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». 

Η μικρή ήρθε στη ζωή των γονιών της σαν «θείο δώρο»- Η μητέρα της έμαθε ότι ήταν έγκυος, μία μέρα πριν γεννήσει/ εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Η μικρή ήρθε στη ζωή των γονιών της σαν «θείο δώρο»- Η μητέρα της έμαθε ότι ήταν έγκυος, μία μέρα πριν γεννήσει/ εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Εξομολογήθηκε για τη στιγμή που έμαθε ότι είναι έγκυος ότι της πέρασε από το μυαλό πως δεν ήταν σωστό να κρατήσει το μωρό, γιατί ήταν μεγάλη και δεν είχε τις αντοχές. Όμως, η Αλεξία ήρθε στη ζωή τους σαν «δώρο Θεού».

Αν έχεις γονείς με κινητικά προβλήματα, νιώθεις και λίγο ωραία γιατί τους φροντίζεις. Καταλαβαίνεις ότι αν βρισκόσουν στη θέση τους κι εσένα αυτό θα σου έκαναν

Οι τρεις τους απολαμβάνουν τη ζωή, χαμογελούν κάθε μέρα και ασχολούνται με δραστηριότητες όπως ο χορός. Μάλιστα, είχε εντυπωσιάσει το χορευτικό του μπαμπά με την κόρη του. 

Το χορευτικό της Αλεξίας με τον μπαμπά της σε αναπηρικό αμαξίδιο/  εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Το χορευτικό της Αλεξίας με τον μπαμπά της σε αναπηρικό αμαξίδιο/ εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Η Ειρήνη περιέγραψε τους φόβους της, αν η οικογένειά τους θα ήταν αποδεκτή. Είχε επίσης μεγάλη αγωνία αν στα πρώτα γενέθλια της Αλεξίας και αν οι γονείς θα έφερναν τα παιδιά τους. «Δεν ήξερα αν το παιδί και ο γονέας θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τη διαφορετικότητα. Αυτά τα γενέθλια ήταν τα πιο αγαπημένα μου», είπε συγκινημένη.

«Ονειρεύομαι για την Αλεξία να μεγαλώσει, να σπουδάσει και να κάνει όσα ονειρεύεται στη ζωή της. Να την καμαρώνω γι’ αυτά που θέλει. Για μένα, θέλω να μπορώ να εξελίσσομαι, να είμαι σωστή μητέρα και να είμαι το κίνητρο για τους ανθρώπους που λένε “δεν μπορώ”», κατέληξε η Ειρήνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top