Τέμπη: «Τι νόημα έχει αν καταδικαστούν; Θα φέρουν πίσω το παιδάκι μου;»

Συγκλονίζουν τα λόγια των γονέων που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη

Όσα είπε η μητέρα της 19χρονης Αναστασίας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Tην ψυχή όλων των ανθρώπων βαραίνει ο πόνος των γονέων που έχασαν τα παιδιά τους στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Εν μία νυκτί, τα παιδιά τους έγιναν άγγελοι, τόσο απροσδόκητα και τόσο άδικα.

Με όση δύναμη ψυχής τους έχει απομείνει, γονείς θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη μίλησαν για το τραγικό συμβάν που τους άλλαξε μια για πάντα τη ζωή.

Τέμπη:Αβάσταχτος πόνος στην κηδεία της Θώμης, της Χρύσας και της Αναστασίας

Στην Καλαμπάκα, δύο οικογένειες θρηνούν τον χαμό τριών κοριτσιών. Οι δίδυμες, Θώμη και Χρύσα, και η πρώτη τους ξαδέλφη, Αναστασία, βρήκαν τραγικό θάνατο στο τρένο του θανάτου, στα Τέμπη. «Εύχομαι να πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται, μόνο αυτό. Ζητάμε δικαίωση για τα παιδιά μας. Κουράγιο στις οικογένειες» ήταν τα λόγια της μητέρας της 19χρονης Αναστασίας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Νονές είχαν γίνει λίγες μέρες πριν από το δυστύχημα οι τρεις ξαδέλφες από την Καλαμπάκα

Νονές είχαν γίνει λίγες μέρες πριν από το δυστύχημα οι τρεις ξαδέλφες από την Καλαμπάκα

Συγκινητικά ήταν και τα λόγια του γιατρού - πατέρα της 19χρονης Αναστασίας, φοιτήτριας του Γεωπονικού του ΑΠΘ. Η κηδεία του κοριτσιού έγινε στα Καλάβρυτα πριν λίγες μέρες.

Τέμπη: Σπαραγμός στην κηδεία της Αναστασίας - Στα λευκά οι αδελφές της

«Να μη ζήσει κανένας γονιός αυτό που ζήσαμε εμείς. Να πω κουράγιο στις οικογένειες. Πρέπει να γίνουμε ένα σύγχρονο κράτος. Προφανώς φταίει η προχειρότητα που διακρίνει τη χώρα μας. Δεν ξέρω αν φταίνε αυτοί που κυβέρνησαν όλα τα χρόνια, αν είναι η ιδιοσυγκρασία μας, η παιδεία μας, η κουλτούρα μας. Πρέπει όμως όλα αυτά να αλλάξουν» είπε συντετριμμένος πατέρας.

Τι νόημα έχει αν καταδικαστεί κάποιος; Θα μου φέρουν πίσω το παιδάκι μου;

«Αισθάνομαι και οργή και λύπη. Τώρα δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει, όχι μέσω των τιμωριών, είναι η φιλοσοφία μας ως λαός, ως εργαζόμενοι. Να μη στηριζόμαστε στο φιλότιμο κάποιων, δύο να δουλεύουν και δέκα να κάθονται» πρόσθεσε.

Η Αναστασία επέβαινε στο τρίτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη με εμπορική

Η Αναστασία επέβαινε στο τρίτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη με εμπορική

«Η Αναστασία ήταν ένας άγγελος, ένα χαρισματικό παιδί με όνειρα, τα οποία έσβησαν στις 23:23 εκείνο το βράδυ. Για μας άρχισε ένας Γολγοθάς και για τις αδελφές της και για όλες τις οικογένειες. Δεν ξαναγυρίζουν αυτά τα παιδάκια, αλλά είναι μες την καρδιά μας, είναι δίπλα μας, είναι άγγελοι» κατέληξε ο πατέρας της Αναστασίας.

Όσα είπε ο γιατρός - πατέρας της 19χρονης Αναστασίας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Όσα είπε ο γιατρός - πατέρας της 19χρονης Αναστασίας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Ο πατέρας του 23χρονου Νικήτα, του νεαρού πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στη σύγκρουση του μοιραίου τρένου στα Τέμπη, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για τη στήριξη και το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο θεωρούσε ως «οικογένειά του» ο γιος του.

Τέμπη: Ο Νικήτας και η Κέλλυ πήγαιναν να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους

«Ο Νικήτας δήλωσε πρώτη τη σχολή του Π.Σ. Ήταν παιδί της προσφοράς. Ήθελε να μας κάνει έκπληξη με την κοπέλα του, αλλά την τελευταία στιγμή δεν κρατήθηκε και μου το είπε. Έτσι ξέραμε ότι ήταν στο μοιραίο τρένο. Η σχέση του με την Κέλλυ ήταν καινούργια. Δεν προλάβαμε να τη γνωρίσουμε. Η τελευταία επικοινωνία που είχε ήταν στις 23:00 με τη μητέρα του. Της είπε ότι έχει καθυστέρηση το τρένο. Είχε κανονίσει με έναν φίλο του να τον πάρει από τον σταθμό» περιέγραψε.

Όσα είπε ο πατέρας του 23χρονου Νικήτα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Όσα είπε ο πατέρας του 23χρονου Νικήτα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

«Θα πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όχι όμως μόνο να την πληρώσει ένας φουκαράς και να είναι το εξιλαστήριο θύμα. Δεν τρέφω όμως και πολλές ελπίδες. Πολύ φοβάμαι ότι τίποτα δε θα γίνει. Προς το παρόν δε θα κινηθούμε νομικά, αλλά θα καταλήξουμε εκεί για να αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες του. Έχω άλλη μια κόρη, είναι παντρεμένη με ένα παιδάκι. Είναι σε τραγική κατάσταση. Τραγική ειρωνεία είναι ότι έχει το ίδιο όνομα με την κοπέλα του Νικήτα, τη λένε Κέλλυ» κατέληξε ο πατέρας του Νικήτα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top