Αποκάλυψη Star: «Κι εγώ μπήκα ανάποδα, αλλά είχα "υπόδειγμα"»

«Ενημέρωσα και τον σταθμάρχη Νέων Πόρων όταν μπήκα στο αντίθετο ρεύμα»

Το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Γύγου στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μηχανοδηγός προαστιακού, μιλώντας στο Star, τόνισε ότι είχε περάσει από τον σταθμό της Λάρισας τη μοιραία Τρίτη που σημειώθηκε το δυστύχημα των Τεμπών, και παρόλο που είχε κινηθεί ανάποδα στο ρεύμα της καθόδου ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα. Έτσι οι επιβάτες γλίτωσαν από ένα παρ'ολίγο λάθος. Μαζί του μίλησε ο Αλέξανδρος Γύγος για το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Τέμπη: Ανατριχιαστικοί διάλογοι μετά τη σύγκρουση -«Πρέπει να έγινε τράκα!»

«Από τη Λάρισα μπήκα κι εγώ ανάποδα στο ρεύμα της καθόδου γιατί ενημερώθηκα ότι στην άνοδο υπάρχει συρμός με βλάβη. Εγώ, όμως, είχα "υπόδειγμα", δηλαδή με ενημέρωσε ο σταθμάρχης ότι θα ακολουθήσω αυτή τη διαδρομή απο κάθοδο. Ενημέρωσα και τον σταθμάρχη των Νέων Πόρων όταν μπήκα στο αντίθετο ρεύμα» είπε ο μηχανοδηγός του προαστιακού.

Τέμπη

Τέμπη: «O σταθμάρχης Λάρισας δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που έκανε»

Στο μεταξύ, ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου που βρέθηκε στο σταθμαρχείο της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση μιλάει στο Star και τη Γεωργία Χάρδα και αποκαλύπτει τι κατέθεσε χθες στην ανακρίτρια.

Συγκλονίζει περιγράφοντας τα δραματικά λεπτά της μοιραίας νύχτας και τις αντιδράσεις του σταθμάρχη Λάρισας. 

«Περνάω από το γραφείο και τον βρήκα να μιλάει με την Πυροσβεστική, να μιλάει με την αστυνομία, του λέω "τι έπαθες;". Μου λέει "έχω σύγκρουση". "Τι σύγκρουση έχεις;" του λέω. Τρόμαξα, κατάλαβα βέβαια εγώ.

Σοκαρισμένος ήταν, δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που έκανε, πιστεύω εγώ, έτσι όπως τον είδα εκείνη την ώρα.Μου κόπηκαν τα πόδια. Αυτά που λένε ότι ήταν μεθυσμένος, όλα αυτά είναι βλακείες» είπε ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου.

«Δυο βλακείες πέθαναν τον κόσμο. Κανένας; τίποτα;Τυφλωθήκανε όλοι; Βασικός υπεύθυνος είναι αυτός (ο σταθμάρχης) και ο μηχανοδηγός, τελείωσε.
Τι εμπιστεύτηκε (ο μηχανοδηγός); Αφού πας ανάποδα. Γιατί φεύγεις ανάποδα; Αυτός έπρεπε το τρένο να το "κοκκαλώσει" εδώ μπροστά στον σταθμό, να το σταματήσει σε  αυτή την περιβόητη διαγώνιο, έπρεπε να πει ότι το τρένο από τη Λάρισα αναχώρησε ανάποδα για Νέους Πόρους.
Θα ακούγαμε όλοι. Και εγώ από τα Παλαιοφάρσαλα που δούλευα θα τον άκουγα»
είπε ο ίδιος.

Οι δηλώσεις του σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top