Τέμπη: 7 απανθρακωμένες σοροί βρέθηκαν στο βαγόνι - εστιατόριο

«Οι λαμαρίνες λειτουργούσαν σαν λεπίδες»

Γ. Αρτοποιός: «Βρέθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι αστραπιαία να συνθλίβονται από τα βαγόνια και στη συνέχεια να φλέγονται»  / Βίντεο από ΕΡΤ

Μεγαλώνει ώρα με την ώρα η μακάβρια λίστα των νεκρών από το μοιραίο δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων, καθώς οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους στα Τέμπη ανέρχονται σε 47. Επτά απανθρακωμένες σοροί βρέθηκαν σήμερα στο βαγόνι - εστιατόριο.

Τέμπη: Στους 47 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων - Βρέθηκαν τρεις σοροί

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, οι ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, επικεντρώνονται στο βαγόνι εστιατόριο, το οποίο, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, είχε καταπλακωθεί από άλλο βαγόνι.

Σήμερα το πρωί, ανασύρθηκαν από το συγκεκριμένο βαγόνι συνολικά 7 απανθρακωμένες σοροί.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι διασώστες ανέσυραν από το πρωί επτά απανθρακωμένες σορούς από το βαγόνι-εστιατόριο του Intercity 62 / Βίντεο από ΣΚΑΪ

«Γίνεται απομάκρυνση του επιβατικού βαγονιού που βρίσκεται από πάνω, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απομάκρυνση του συμπιεσμένου και σε σχήμα «Γ» βαγονιού - εστιατορίου. Για τη συνέχιση της επιχείρησης έρευνας και απεγκλωβισμού, θα πρέπει να γίνουν κοπές μετάλλων με ειδικά μηχανήματα και τμηματική αφαίρεση των μεταλλικών στοιχείων τους. Εκτιμάται, ότι μέχρι το μεσημέρι, θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω βαγονιού» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Τέμπη: «Πήγα για τον άνδρα και το παιδί μου και μου έδωσαν στάχτες»

Τέμπη: «Οι λαμαρίνες λειτούργησαν σαν λεπίδες»

Στο μεταξύ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός μίλησε για την πορεία των ερευνών στην ΕΡΤ. 

Αυτά που περιέγραψε ήταν συγκλονιστικά. «Βλέπουν ότι υπάρχουν άτομα σε πολύ κακή κατάσταση λόγω της σύγκρουσης και της σύνθλιψης των δύο βαγονιών. Έχουμε τοποθετήσει ήδη δύο σορούς σε σάκους», ανέφερε.

Τέμπη: «Πού είναι το κορίτσι μου;» - Ραγίζει καρδιές η κραυγή της μάνας

«Η επιχείρηση αυτή θα έχει συνέχεια για να παραδώσουμε όλους τους ανθρώπους στους συγγενείς τους. Δεν είναι δυνατόν να πούμε αυτή τη στιγμή πόσα άτομα είναι εκεί. Βρέθηκαν σε ένα σημείο που όλο το φορτίο πέρασε πάνω από το σώμα τους και αυτή τη στιγμή γίνεται διαχείριση για να τους ανασύρουμε. Βρέθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι αστραπιαία να συνθλίβονται από τα βαγόνια και στη συνέχεια να φλέγονται», είπε.

Ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είπε ότι «οι λαμαρίνες λειτούργησαν σαν λεπίδες, έκοβαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους σε αστραπιαίο χρόνο».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top