Τέμπη: Έκτακτο κάλεσμα για αιμοδοσία από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

«Υπάρχουν συμπολίτες μας που νοσηλεύονται και έχουν ανάγκες για αίμα»

Η ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας για το δυστύχημα στα Τέμπτη/ Δελτίο Star

Έκτακτο κάλεσμα για αιμοδοσία για τους τραυματίες του δυστυχήματος από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη με αποτέλεσμα 36 νεκρούς και 66 τραυματίες απηύθυνε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Στους 36 οι νεκροί στα Τέμπη - «Βρίσκαμε πτώματα στα χωράφια»

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνεται ότι «το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας έχει κινητοποιηθεί πλήρως αυτές τις δύσκολες στιγμές για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη περίθαλψη των τραυματιών του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Στις δύσκολες αυτές στιγμές, είναι επιτακτικό να συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε, καθώς υπάρχουν συμπολίτες μας που νοσηλεύονται και έχουν ανάγκες για αίμα. 

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων της τραγωδίας, προσφέροντας αίμα στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα».

Τέμπη: «Παίρνω το παιδί μου τηλέφωνο και δεν απαντά»

Όπως αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντοπίσουν ποια αιμοδοσία βρίσκεται στην περιοχή τους στον διαδραστικό χάρτη της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. 

«Η αλληλεγγύη, είναι το πιο κρίσιμο όπλο μας τις δύσκολες στιγμές, ο παράγοντας «άνθρωπος» μπορεί να αποδειχτεί σωτήριος για άλλη μια φορά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τεράστιες ουρές στη Λάρισα για έκτακτη αιμοδοσία για τους τραυματίες στα Τέμπη

τεμπη τραγωδία

Φωτογραφία: onlarissa.gr

τεμπη

Φωτογραφία: onlarissa.gr

Από το πρωί της Τετάρτης 1ης Μαρτίου, μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, καθώς πολίτες θέλουν να συμμετάσχουν στην έκτακτη αιμοδοσία για τους τραυματίες από το δυστύχημα στα Τέμπη, το βράδυ της Τρίτης.

Έκκληση για αίμα από το ΑΠΘ

Το ΑΠΘ κάνει έκκληση για αίμα στους εργαζόμενους της πανεπιστημιούπολης προκειμένου να συνδράμουν και να βοηθήσουν τους τραυματίες της μοιραίας σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top