Σεισμός Τουρκία: «Μας ζητούσαν να βρούμε τους συγγενείς τους στα χαλάσματα»

Πατέρας και γιος από τη Θεσσαλονίκη επιχειρούσαν μαζί στα ερείπια

Όσα είπαν στο κεντρικό δελτίο του Star, πατέρας και γιος που επιχείρησαν μαζί στα χαλάσματα της Τουρκίας

Στην Τουρκία όσοι επέζησαν από τον φονικό σεισμό προσπαθούν να ξαναβρούν την παλιά τους ζωή μέσα από τα χαλάσματα. Την ίδια ώρα, πατέρας και γιoς από τη Θεσσαλονίκη που επιχειρούσαν μαζί στα ερείπια συγκλονίζουν, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star για τα όσα έζησαν.

Σεισμός Τουρκία: Οι Έλληνες διασώστες μιλούν στο Star για όσα έζησαν

Για τον Μπάμπη Ασλανίδη, πρόεδρο των «Ελλήνων διασωστών» δεν ήταν η πρώτη φορά που έσπευσε στο εξωτερικό να βοηθήσει σε μία τραγωδία. Αυτή τη φορά όμως, είχε δίπλα του και τον γιο του, μόλις 21 ετών. Πατέρας και γιος έψαχναν για ζωή στα κατεστραμμένα κτίρια στο Καχραμανμάρας  για πέντε μερόνυχτα.

«Έρχονταν με τη φωτογραφία τους και μας ζητούσαν να βρούμε τον δικό τους άνθρωπο μέσα από τα χαλάσματα» είπε ο κ.Ασλανίδης. «Η ομάδα συμμετείχε και συνέδραμε να εντοπίσουμε δύο ζωντανούς στα χαλάσματα» πρόσθεσε.

Σεισμός Toυρκία: «Mας ζητούσαν να βγάλουμε τους νεκρούς από τα συντρίμμια»

«Υπήρχε πολύς πόνος και θλίψη» σημείωσε ο γιος του.

O Mπάμπης Ασλανίδης με τον γιο του, Γιώργο, επιχειρούσαν μαζί στα χαλάσματα της Τουρκίας

O Mπάμπης Ασλανίδης με τον γιο του, Γιώργο, επιχειρούσαν μαζί στα χαλάσματα της Τουρκίας

Όσοι έμειναν ζωντανοί προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους. Τριγυρίζουν πάνω στα συντρίμμια των κατεστραμμένων τους σπιτιών, μαζεύοντας αντικείμενα από το παρελθόν. Έναν καναπέ, ένα παιδικό παιχνίδι. Οι εφιάλτες θα τους στοιχειώνουν για όλη τους τη ζωή.

Όπως είπε στο Star, ο Γιώργος Ασλανίδης ακόμα και νεκρό να εντοπίσεις έναν αγνοούμενο  είναι σημαντικό για τους ανθρώπους τους. 

Σεισμός Τουρκία: «Λαβώθηκαν» ιστορικά μνημεία

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκαν από τα φονικά ρίχτερ και ιστορικά μνημεία της Τουρκίας. Το 2.000 ετών ιστορικό κάστρο του Γκαζιαντέπ λαβώθηκε κι αυτό. 

«Το κάστρο της πόλης είναι το πιο σημαντικό οικοδόμημα που καθορίζει την ταυτότητά της. Είναι ένα από τα πιο πολύτιμα και σημαντικά οικοδομήματα για μας» είπε ο επικεφαλής τμήματος προστασίας ιστορικών τοποθεσιών στο Γκαζιαντέπ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top