Γηροκομείο Κορυδαλλός: «Τους έδεναν με σχοινιά, κραύγαζαν από τον πόνο»

Ιστορίες φρίκης για τις συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων

Μαρτυρίες για απάνθρωπες συνθήκες σε γηροκομείο στον Κορυδαλλό / Αλήθειες με τη Ζήνα

Συγκλονιστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως για τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετώπιζαν ηλικιωμένοι σε γηροκομείο στον Κορυδαλλό

Εικόνες σοκ σε γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Αφυδατωμένοι ηλικιωμένοι με ψώρα

Αρκετοί από τους ηλικιωμένους τρόφιμους εντοπίστηκαν εξαθλιωμένοι, αφυδατωμένοι και κάποιοι από αυτούς με ψώρα. 

Γηροκομείο Κορυδαλλός: Έσπασαν τα λουκέτα οι ελεγκτές

Εδικό κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής μετέβη το Σάββατο στο γηροκομείο στον Κορυδαλλό για να εξετάσει τους ηλικιωμένους, ωστόσο, οι ελεγκτές για να μπορέσουν να μπουν και να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο αναγκάστηκαν να σπάσουν τα λουκέτα με τα οποία ήταν σφραγισμένη η είσοδος.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία που είχε γίνει στον Συνήγορο του Πολίτη από συγγενή ενός τροφίμου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, και στο παρελθόν υπήρξαν καταγγελίες για το συγκεκριμένο γηροκομείο και είχαν επιβληθεί πρόστιμα. Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, αναφέρει πως από το 2020 έχει επιβάλει πρόστιμα που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ και ότι έχει εκδώσει αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας και σφράγισης της μονάδας.

Γηροκομείο Κορυδαλλός: «Κραύγαζαν από τον πόνο»

Σοκαρισμένοι συγγενείς ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο μίλησαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και την Κατερίνα Σουλιώτη.

«Είχα εδώ τη μητέρα μου δύο χρόνια. Οταν μπήκε στο γηροκομείο περπατούσε και αυτοεξυπηρετείτο. Εμαθα ότι έγινε ένας καυγάς με τις κοπέλες και τότε την έσπρωξαν, την έριξαν κάτω, και έσπασε το χέρι και ο γοφός της. Το έκρυβαν χωρίς να μου λένε τίποτα» είπε η κόρη τροφίμου.

Γηροκομείο Κορυδαλλός

«Οταν την επισκέφθηκα ήταν καθιστή και είδα ότι την είχαν δεμένη με σχοινιά. Οταν διαμαρτυρήθηκα μου είπαν ότι το κάνουν για να μην πέσουν κάτω οι τρόφιμοι και χτυπήσουν» συμπλήρωσε η ίδια.

Οι γιαγιάδες κραύγαζαν από τον πόνο, δεν ξέρω πόσες ώρες ήταν δεμένες

Η μητέρα της πέθανε μετά από εγκεφαλικό για το οποίο όπως καταγγέλλει, δεν της είπαν ποτέ τίποτα.

Γείτονες λένε στην κάμερα της εκπομπής πως άκουγαν ουρλιαχτά και πως είχαν δει τρόφιμους με σημάδια στα χέρια, ενώ είχαν ξαναγίνει καταγγελίες.

Σύμφωνα πάντως με τη μαρτυρία ενός άλλου άνδρα, η σύζυγός του τους τελευταίους μήνες που φιλοξενείται στο συγκεκριμένο γηροκομείο είναι «πάντα περιποιημένη, πλυμένη και καθαρή».

Τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται με ψώρα, ενώ στο γηροκομείο παραμένουν 37 ηλικιωμένοι που έχουν τεθεί σε καραντίνα, καθώς ανάμεσά τους εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο κρούσμα κορωνοϊού.

Η εκπομπή αναζήτησε τον ιδιοκτήτη του γηροκομείου, ο οποίος ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να μιλήσει και να δώσει απαντήσεις για τη λειτουργία της δομής.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top