Χιόνια σε Βέροια, Μέτσοβο, Καρπενήσι και Λέσβο

Απαγόρευση κυκλοφορίας και αλυσίδες στα ορεινά της Ηπείρου 

Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά της χώρας, από τα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, ως τα νησιά του Αιγαίου. Οι βουνοκορφές της Λέσβου ντύθηκαν στα λευκά, τα χωριά της Βέροιας ξημέρωσαν με παγετό , ενώ στο ορεινό οδικό δίκτυο της Ηπείρου και της Ευρυτανίας, οι οδηγοί χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Κακοκαιρία: Έκτακτη σύσκεψη για την «Barbara» - Πώς κινείται ο χιονιάς

Νωρίς το πρωί σημειώθηκε παγετός σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, με τον υδράργυρο να βουτά στους -4 βαθμούς Κελσίου στην Τρίπολη, στους -3 βαθμούς στα Ιωάννινα, ενώ -2 στην Κοζάνη και το Μέτσοβο.

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Ποιοι πρέπει να τις έχουν - Ποιο το πρόστιμο

Ήπειρος: Απαγόρευση κυκλοφορίας και αλυσίδες στα ορεινά της Ηπείρου 

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο ορεινό οδικό δίκτυο της Ηπείρου διεξάγεται υποχρεωτικά με αλυσίδες. Η έντονη χιονόπτωση , όπως φαίνεται στις εικόνες του Star,   προκάλεσε προβλήματα και σε μεγάλο τμήμα της Εγνατίας Οδού,  καθώς από τις 8.00 το πρωί μέχρι που εξασθένησαν τα φαινόμενα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία  σε λεωφορεία και νταλίκες.

Xιόνια στο Καρπενήσι 

Xιόνια στο Καρπενήσι 
Στο Καρπενήσι, όπου το θερμόμετρο βούτηξε στο -1  άρχισε να χιονίζει πολύ, γύρω στις 9.00 το πρωί, με αποτέλεσμα εκχιονιστικά και αλατιέρες να βγουν στους δρόμους του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.

Mέτσοβο: Έκλεισαν τα σχολεία – Πυκνή χιονόπτωση πάνω από τα 700 μέτρα

Στο Μέτσοβο, το ύψος του χιονιού έφτασε τα 20 εκατοστά με αποτέλεσμα ο Δήμος να αποφασίσει να μη λειτουργήσουν τα σχολεία για την ασφάλεια των μαθητών.

Το ρεπορτάζ της Μαίρης Τζώρα από το Μέτσοβο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Το ρεπορτάζ της Μαίρης Τζώρα από το Μέτσοβο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στην Εγνατία σταμάτησε για περίπου 4 ώρες για λεωφορεία και φορτηγά η κυκλοφορία, γιατί η χιονόπτωση ήταν τόσο πυκνή που τα δεν προλάβαιναν να καθαρίσουν το χιόνι, το οποίο πάγωνε λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. 

Στα ορεινά χωριά της Κόνιτσας υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης. Τα συνεργεία του ΔΕΔΗΕ δουλεύουν πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ. Τόσο στην Ήπειρο όσο και στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά επαρχιακά δίκτυα χρειάζονται  αλυσίδες. 

Ημαθία: Παγοδρόμια οι δρόμοι

Στα ορεινά της Ημαθίας, όπου χιόνιζε από τα ξημερώματα, οι δρόμοι έγιναν...παγοδρόμια,  με αποτέλεσμα αυτοκίνητο να βγει από την πορεία του και να καταλήξει εκτός δρόμου.

Αυτοκίνητο εκτός δρόμου στην Ημαθία λόγω του παγετού- κεντρικό δελτίο Star

Αυτοκίνητο εκτός δρόμου στην Ημαθία λόγω του παγετού- κεντρικό δελτίο Star

Λέσβος: Xιόνια και στα ορεινά χωριά της Λέσβου

Στα λευκά ξύπνησαν μέχρι και οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών του Πλωμαρίου , στη Λέσβο! Όπως βλέπετε  από τις φωτογραφίες του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου της περιοχής, το χιόνι στο Μεγαλοχώρι κάλυψε δασικές περιοχές και...στρώθηκε στις στέγες των σπιτιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top