Phantom: Οι αεροπόροι μαθαίνουν να ζουν με το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος

Η Πολεμική Αεροπορία πενθεί αλλά συνεχίζει το καθήκον της

Η Πολεμική Αεροπορία πενθεί τον χαμό των δύο παλικαριών της από την πτώση του μοιραίου Phantom στην Ανδραβίδα, ωστόσο είναι αναγκασμένη να συνεχίσει να προασπίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο. 

Phantom: Όλη η Ελλάδα «υποκλίθηκε» στους ήρωες πιλότους

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Συμεωνίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το κλίμα είναι πολύ βαρύ σε όλες τις μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Κηδεία Τουρούτσικα: Ο σπαραγμός των γονιών του πάνω από τον τάφο

Ολόκληρη η αεροπορική οικογένεια πενθεί, ακόμα και οι εν αποστρατεία αξιωματικοί, ωστόσο οι πιλότοι «σφίγγουν τα δόντια» και συνεχίζουν. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Άλλωστε από νεαροί Ίκαροι μαθαίνουν να ζουν με το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος και γνωρίζουν πολύ καλά ότι από την αναμνηστική φωτογραφία της αποφοίτησης κάποιοι συμμαθητές τους - οι πιο άτυχοι, όχι οι λιγότερο ικανοί - θα λείπουν μετά από κάποια χρόνια. 

Σύντροφος Τουρούτσικα: «Δε θα ξεχαστεί ποτέ από κανέναν μας»

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Η στατιστική είναι δυστυχώς αμείλικτη. Ωστόσο, συνεχίζουν την αποστολή τους, είτε αυτή είναι να αναχαιτίζουν τους Τούρκους, είτε να σώζουν συνανθρώπους μας, είτε να σβήνουν φωτιές. 

Για τους ξεχωριστούς αυτούς ανθρώπους προέχει πάντα το καθήκον. Όπως για παράδειγμα, δεν μπορούν να αφήσουν ούτε μια στιγμή αναπάντητες τις τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν αμείωτες όλες αυτές τις μέρες, ακόμα και σήμερα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top