Τουρούτσικας: Ράγισαν καρδιές - «Στρατηγέ, αυτά έμειναν από το παιδί μου;»

Θρήνος στο στερνό αντίο στον ηρωϊκό πιλότο Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα

Ράγισαν καρδιές στο στερνό αντίο, όταν ήρθε η στιγμή ο Μάριος όλης της Ελλάδας να αναπαυθεί στην τελευταία του κατοικία. Ο πατέρας του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, του υποσμηναγού του μοιραίου Phantom, συγκίνησε φίλους, συγγενείς και κόσμο που ήρθε χωρίς να γνωρίζει προσωπικά το παλικάρι, για να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη του. 

O συγκλονιστικός επικήδειος του πατέρα του υποσμηναγού Τουρούτσικα

Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός του πατέρα πάνω από τον τάφο

Με χέρια υψωμένα στον ουρανό που αγκάλιασε το παλικάρι του, ο πατέρας του Μάριου σπαράζει πάνω από το μνήμα.  «Σε έφερα στο Μαίναλο που αγάπησες γιε μου», του είπε, σφίγγοντας τις γροθιές του.  

Έχεις θέα αγόρι μου, έχεις θέα τώρα. Σου άρεσε η θέα αυτή. Ο καλύτερος τάφος είναι αυτός από όλους. Βλέπεις το Μαίναλο που σου άρεσε. Ψηλά είσαι και εδώ 

Με μάτια βουρκωμένα ο πατέρας του Μάριου κράτησε σφιχτά στα χέρια του τη Γαλανόλευκη, το ξίφος της σχολής Ικάρων και το πηλήκιο του ηρωϊκού πιλότου. Του τα παρέδωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο οποίος έχασε  τον πατέρα του κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσης στη Σούδα τον Μάιο του ' 79. 

«Αυτά έμειναν Στρατηγέ από το παιδί μου;» είπε με πόνο ο χαροκαμένος πατέρας.

κηδεία Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα

Συντετριμμένος  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο ενώ ψιθύρισε λόγια παρηγοριάς στον πατέρα. Βαθιά συγκινημένη η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο μνήμα του.

«Αγόρι μου, αετέ της ψυχής μου» - Ο επικήδειος της μάνας του Τουρούτσικα  

Ο θρήνος της μάνας

Ο θρήνος της μητέρας του, μαχαίρι στην καρδιά κάθε μάνας. Με έναν λυγμό και ένα μπουκέτο γαρδένιες αποχαιρέτησε το παλικάρι της. 

κηδεία Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα

Ο θρήνος της μάνας Τουρούτσικα

Λίγο πριν το τελευταίο αντίο, έξω από την εκκλησία, η τραγική μητέρα δεν άντεξε τον πόνο από το χαμό του παιδιού της και λιποθύμισε.  

Στην εκκλησία την ώρα των επικήδειων ακούγονταν μόνο κλάματα. Ο αποχαιρετισμός της μάνας έφερε δάκρυα στα μάτια της προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.

Απαρηγόρητη η σύντροφος του Τουρούτσικα στην κηδεία του

Στο δύσκολο ταξίδι του αποχωρισμού ήταν και η σύντροφός του, η Ζωή. Κρατούσε σφιχτά στα χέρια της τη φωτογραφία του.

κηδεία Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα

Ο θρήνος της πάνω από το μνήμα του αγαπημένου της αντηχούσε σε όλο το νεκροταφείο. Γνωρίστηκαν μέσα από παρέα και έγιναν αμέσως ζευγάρι.

κηδεία Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα

Ο Μάριος ήταν το στήριγμα της.Τη λάτρευε, έκαναν σχέδια μαζί. Για να την καθησυχάσει της έλεγε να μην φοβάται, ότι εκείνος δεν θα πάθαινε τίποτα.

Στρατιωτικό άγημα υπό τους ήχους μπάντας απέδιδε τιμές την ώρα που το φέρετρο έφθασε στην εκκλησία. Τέσσερις συνάδελφοί του σήκωσαν στους ώμους τους το φέρετρο του Μάριου που ήταν σκεπασμένο με τη Γαλανόλευκη. Μπροστά προπορευόταν ένας πιλότος που κρατούσε το ξίφος και το πηλήκιο του αδικοχαμένου συγκυβερνήτη.  

Η Αρκαδική γη πλέον υποδέχεται ακόμα έναν ήρωα στο πάνθεον των ηρώων που έχουν δώσει την ψυχή τους για την ελευθερία, για την Ελλάδα με όλη την έννοια και τη σημασία της.  

Ο Μάριος Τουρούτσικας θα προστατεύει πλέον την Ελλάδα από ψηλά. Για τον αδικοχαμένο συγκυβερνήτη, η Ελλάδα είχε περίοπτη θέση στην καρδιά και την ψυχή του. Άλλωστε εκείνος ήταν που έλεγε στον πατέρα του πως θα πέθαινε για την πατρίδα του. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top