Κούγιας: «Έχω χάσει ξάδερφό μου με Phantom»

Τι είπε ο γνωστός ποινικολόγος στο Star

Δείτε το ρεπορτάζ του Κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Αν και έχουν κλείσει μισό αιώνα δράσης στους ελληνικούς ουρανούς παραμένουν αξιόμαχα τα εκσυχρονισμένα Phantom της Πολεμικής μας Αεροπορίας, σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές. Την ώρα που όλη η Ελλάδα θρηνεί για τους δύο πιλότους μας, αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει τα ειρωνικά σχόλια παρουσιάστριας τουρκικού καναλιού. Στο μεταξύ σε μια αποκάλυψη προχώρησε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, που, όπως είπε, είχε χάσει ξάδερφό του με Phantom το 1977.

Phantom: O χάρτης που είχαν μαζί τους οι δύο χειριστές- Ντοκουμέντο Star

Αυτό είναι το μοιραίο Phantom που χάθηκε στα νερά του Ιονίου, παρασύροντας στον υγρό τάφο τους δύο ηρωϊκούς πιλότους μας.Σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε τον αριθμό 507.

Το μοιραίο Phantom που χάθηκε στα νερά του Ιονίου

Το μοιραίο Phantom που χάθηκε στα νερά του Ιονίου / Kεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Σε βίντεο ντοκουμέντο βλέπουμε να προσγειώνεται στη βάση της Ανδραβίδας κατά την περυσινή πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος».  

το μοιραίο Phantom που χάθηκε στα νερά του Ιονίου

Ήταν ένα από τα πρώτα έξι που παρέλαβε η Πολεμική Αεροπορία το 1974 και είχε εκσυγχρονιστεί το 2000. 

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει στο οπλοστάσιο της συνολικά 33 εκσυχρονισμένα F-4 Phantom. Οι δύο πανίσχυροι κινητήρες, η χρήση πυραύλων μακρού βεληνεκούς και το σύγχρονο ραντάρ κάνουν τα ελληνικά Phantom ακόμα υπολογίσιμο αντίπαλο, ικανά να συμμετέχουν μαζί με τα σύχρονα αεροσκάφη σε σύνθετες αποστολές. 

Phantom: Νεκρός και ο δεύτερος πιλότος Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Κούγιας: «Έχω χάσει ξάδερφό μου με Phantom»

O γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μιλώντας στην Τασούλα Παπανικολάου και το Star αποκάλυψε ότι είχε χάσει έναν ξάδελφο του το 1977 με μαχητικό RF 5. 

Κούγιας Phantom

«Εκείνη την εποχή, όταν έχασε τη ζωή του ο Ανδρέας, είχαν τότε πολλές πτώσεις, τα λέγανε "ιπτάμενα φέρετρα..."» είπε ο γνωστός ποινικολόγος.

«Δεν υπάρχουν "ιπτάμενα φέρετρα". Είναι λάθος να λέγεται κάτι τέτοιο, γιατί δημιουργεί εντυπώσεις» λέει ωστόσο ο πτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης.

Phantom: «Δε θα πάμε για αναγνώριση. Θέλω να τον θυμάμαι όπως ήταν»

Προκαλούν τα ειρωνικά σχόλια παρουσιάστριας τουρκικού καναλιού 

Στο μεταξύ τουρκικό κανάλι δεν σεβάστηκε το πένθος των οικογενειών των δύο πιλότων μας και βρήκε την ευκαιρία να ειρωνευτεί την Ελλάδα και να τολμήσει να αμφισβητήσει την ετοιμότητα και τη μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων με αφορμή τη συντριβή του Phantom στο Ιόνιο.

«Αυτή είναι η κατάσταση τελευταία στην Ελλάδα, η οποία λέει είμαστε ανώτεροι στον αέρα και στη θάλασσα, είμαστε έτοιμοι, αν έρθουν θα δουν» είπε σε προκλητικό τόνο η παρουσιάστρια.

Phantom: Στο έδαφος και τα 33 μαχητικά - Ελέγχθηκαν για πιθανές βλάβες

H απάντηση του Νίκου Βλαχάκου στους Τούρκους: «Οι Έλληνες έχουμε μεγαλείο ψυχής»

Σκληρή ήταν η απάντηση μέσω του μεσημβρινού δελτίου του Star στην Τουρκάλα παρουσιάστρια από τον Νίκο Βλαχάκο, αδελφό του ηρωϊκού πιλότου του ελικοπτέρου που έπεσε τη νύχτα των Ιμίων, Παναγιώτη Βλαχάκου.  

Νίκος Βλαχάκος: «Οι Έλληνες έχουμε μεγαλείο ψυχής»

«Εμείς έχουμε μεγαλείο ψυχής. Δυστυχώς οι απέναντι, να μου επιτρέπετε είναι λίγο βαριά έκφραση που θα πω, εξακολουθεί ακόμα και σήμερα το 2023 να είναι ένας βάρβαρος λαός!» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βλαχάκος.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top