Αττική οδός: Ακόμη να λάβουν τις αποζημιώσεις οι εγκλωβισμένοι στα χιόνια

Πολλοί δεν μπορούν να το αποδείξουν

Όσα είπαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» δικηγόροι αλλά και πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην Αττική οδό στον χιονιά πριν από έναν χρόνο

Έναν χρόνο μετά τις χιονοπτώσεις στην Αττική, οι άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στην Αττική οδό για πάνω από 20 ώρες, ακόμη να λάβουν τις αποζημιώσεις τους. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ορίσει το ποσό της αποζημίωσης στα 2.000 ευρώ, ωστόσο έναν χρόνο μετά την κακοκαιρία «Ελπίδα», πολλοί δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις, καθώς δεν μπορούν να αποδείξουν ότι ήταν ανάμεσα στους εγκλωβισμένους της Αττικής οδού.

Αττική οδός: Εγκλωβισμένος σε ταξί για 22 ώρες- Είχε χειρουργηθεί στην καρδιά έναν μήνα νωρίτερα

Ο κ. Τηλέμαχος εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό για 22 ώρες μέσα στο ταξί επιστρέφοντας από τη δουλειά του, ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του και είχε χειρουργηθεί έναν μήνα νωρίτερα.

Αττική Οδός: Εγκλωβίστηκαν 3.500 αλλά έκαναν αίτηση 12.000!

«Εμένα βρίσκεται στο νομικό κομμάτι η υπόθεση, έχω κάνει μήνυση, είχα όμως εγώ να το αποδείξω γιατί είχα τις αποδείξεις από την Αττική Οδό, καθώς και του ραδιοταξί. Εμείς προχωράμε νομικά. Εγώ δεν ήμουν οδηγός, ήταν ο οδηγός του ταξί ο δικαιούχος κανονικά. Εγώ που ρώτησα τον οδηγό, δεν ήταν ιδιοκτήτης, οπότε δεν θα έπαιρνε ούτε αυτός αποζημίωση», είπε αρχικά μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Εγώ για όλο αυτό που πέρασα και που περνάω, γιατί είχα και πρόβλημα μετά και με τους πνεύμονες, λόγω των πολλών ωρών που έμεινα στο κρύο, διεκδικώ το ανώτατο ποσό που μπορώ να πάρω», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην Αττική οδό στις 25/1/22- φωτογραφία Eurokinissi

Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην Αττική οδό στις 25/1/22- φωτογραφία Eurokinissi

Αττική οδός: Εγκλωβίστηκε με το παιδί του που μόλις είχε βγει από το νοσοκομείο «Παίδων»

Ο κ. Δημήτρης εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό μαζί με το παιδί του, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

«Και εμείς εγκλωβιστήκαμε στην Αττική Οδό, περάσαμε τα διόδια γύρω στις 11:30 ώρα το πρωί της 24ης Ιανουαρίου 2022. Μας διαβεβαίωσαν ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός, αλλά δυστυχώς στο ύψος της Δουκίσσης Πλακεντίας με κατεύθυνση προς Ελευσίνα, κολλήσαμε στα χιόνια και κατάφερα να βγούμε την επόμενη μέρα το πρωί. Είχα μαζί μου το παιδί μου το οποίο είχα μόλις βγάλει από το «Παίδων». Εγώ οδηγούσα. Έχω όλα τα νόμιμα χαρτιά τους τα έστειλα και μετά από 7 μήνες μου έστειλαν ένα χαρτί από την Αττική Οδό να υπογράψω, ότι εάν πάρω τα 2.000 ευρώ να μην έχω άλλη νομική απαίτηση. Βέβαια είχα προσφύγει ήδη στη δικαιοσύνη εγώ», τόνισε.

«Εκείνο που μας προβλημάτισε ήταν ότι δεν αναρωτήθηκαν πώς ζούμε τόσες ώρες, εάν τρώμε, τι πίνουμε, εάν έχουμε νερό μαζί μας», προσέθεσε ο κ. Δημήτρης.

Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην Αττική οδό στις 25/1/22- φωτογραφία Eurokinissi

Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην Αττική οδό στις 25/1/22- φωτογραφία Eurokinissi

Δικηγόρος Φραγκάκη: «Η ηθική βλάβη δε θα μπορούσε να οριστεί στις 2.000 ευρώ»

Οι δικηγόροι Κατερίνα Φραγκάκη και Χάρης Λαδής μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις αποζημιώσεις των εγκλωβισμένων από το χιόνι στην Αττική Οδό. 

«Τους ζήτησαν να υπογράψουν δήλωση ότι δε θα προχωρήσουν νομικά. Οι άνθρωποι αυτοί έζησαν έναν πραγματικό εφιάλτη, το παιδί τους είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η ηθική βλάβη δε θα μπορούσε να οριστεί στις 2.000 ευρώ. Ήταν μεγάλη η σωματική και ψυχική καταπόνηση. Πολλοί συμπολίτες μας, δεν έλαβαν καμία δήλωση από την Αττική Οδό και από την έρευνα που έκανα, αυτοί που δικαιούντο τα 2.000 ευρώ ήταν πραγματικά πολύ λίγοι. Έχουμε πάνω από 100 περιπτώσεις ανθρώπων», επεσήμανε η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

Ο δικηγόρος Χάρης Λαδής μίλησε στο Mega, για την ταλαιπωρία που υπέστη όταν τρένο ακινητοποιήθηκε λόγω του χιονιά.

«Ήμουν συμπωματικά και εγώ στο τρένο, γιατί έπρεπε να πάω στη Θεσσαλονίκη. Θεώρησα ότι με το αεροπλάνο θα υπήρχαν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, και πίστεψα ότι με το τρένο θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Διαψεύστηκα δυστυχώς και εγώ και άλλοι 200 συμπολίτες μου που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία», είπε αρχικά.

«Το γραφείο μας εκπροσωπεί 100 περίπου επιβάτες εκείνης της μέρας της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας. Καταθέσαμε στις 31 Ιανουαρίου 2022 μία μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λιβαδειάς, ζητώντας να διερευνηθούν οι ευθύνες εκείνης της μέρας, που κατά τη γνώμη μας είναι και κακουργηματικού επιπέδου. Αυτή τη στιγμή έχοντας το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων θα στραφούμε κατά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΟΣΕ», δήλωσε ο κ. Λαδής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top