Υπόθεση «μικρής Μαρίας»: Ποια είναι η μυστηριώδης Μπαϊντά

Τα fake news που «ξεκλειδώνουν» την πόρτα για την Ελλάδα

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Influencer και καλά «διαβασμένη» φαίνεται πως ήταν η Μπαϊντά, η προσφυγοπούλα που διέσπειρε την ψευδή είδηση θανάτου της «μικρής Μαρίας» και τώρα βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ελληνικής δικαιοσύνης. Η γυναίκα εντοπίστηκε στη Γερμανία. 

Ο σκηνοθετημένος θάνατος της Μαρίας - «Βάψτε το παιδί να φαίνεται νεκρό»

Από το πουθενά «εμφανίστηκε» και... εξαφανίστηκε η Μπαϊντά. Η «προσφυγοπούλα» από τη Συρία με τα συχνά... περάσματα από την Τουρκία, που τελικά αποκαλύφθηκε ότι είναι... συγγραφέας και influencer, «σήκωσε» το θέμα της μικρής Μαρίας κι ύστερα έφυγε στο εξωτερικό χωρίς ελληνικά χαρτιά. Οι αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» μέχρι και τα social media της, για να φτάσουν στην αλήθεια. 

Υπόθεση «μικρής Μαρίας» - Ποια είναι η μυστηριώδης Μπαϊντά

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες: Τα fake news που «ξεκλειδώνουν» την πόρτα για την Ελλάδα

Ο θάνατος παιδιού φαίνεται πως είναι ένα μόνο από τα τεχνάσματα που σκαρφίζονται οι διακινητές. 

«Aν οι Έλληνες πολίτες ή η ελληνική κυβέρνηση δεν τους βοηθήσουν, θα πεθάνουν. Άρα, μπορεί να πουν τα πάντα», ανέφερε πρόσφυγας στο Star και τον Άρη Λάμπο. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων υποστηρίζει: «Άλλες φορές βάζουν γυναίκες να παριστάνουν τις έγκυες, ενώ δεν είναι. Βάζουν μπροστά μικρά παιδιά, λένε ότι υπάρχουν άρρωστοι που δεν μπορούν να περπατήσουνή ακόμα και ότι υπάρχει νεκρό παιδί, όπως έγινε πρόσφατα».

Ποιο φέρεται να είναι το πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση της «μικρής Μαρίας»

Η εφημερίδα «Απογευματινή» καταλογίζει τη διασπορά του fake θανάτου της «μικρής Μαρίας» στην τότε συνιδρύτρια της ΜΚΟ Human Rights, Ελένη Τάκου, η οποία επί ΣΥΡΙΖΑ είχε διοριστεί διευθύντρια στο πολιτικό γραφείο της τότε υπουργού μετανάστευσης Τασίας Χριστοδουλοπούλου και ύστερα του Γιάννη Μουζάλα. 

Η ίδια, μιλώντας στο Star υποστήριξε: «Εγώ, όπως θα ξέρετε, και παρά τα όσα παραπλανητικά και μηνύσιμα αναφέρονται στον σημερινό τύπο, δεν εργάζομαι στη HumanRights360 από τον Σεπτέμβρη του 2022, oπότε δεν έχω και κάτι να εισφέρω».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top