Καιρός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αριδαία και Σκύδρα

Εικόνες καταστροφής μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας

Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι της Σκύδρας και της Αριδαίας / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν η Αριδαία και η Σκύδρα, μετά το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή και προκάλεσε πλημμύρες και μεγάλες ζημιές. Λίγες ώρες μετά, οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους.

Σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας στην Αριδαία - Κλείνουν τα σχολεία

Πρωτοφανής ήταν, σύμφωνα με τον δήμο Αλμωπίας, η βροχόπτωση που έπληξε χθες την περιοχή. Η βροχόπτωση μετρήθηκε στα 206 χιλιοστά νερού σε ένα 24ωρο, για μια περιοχή όπου η ετήσια βροχόπτωση υπολογίζεται στα 760 χιλιοστά.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα

Πλημμύρες και ζημιές στην Αριδαία / Φωτογραφίες από το δελτίο ειδήσεων του Star

«Επικοινωνήσαμε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο και η περιοχή της Αριδαίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης.

Επισήμανε ότι στην περιοχή αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, ενώ οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικονομικής ενίσχυσης στον δήμο.

Κακοκαιρία στην Αριδαία

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Αριδαία / Φωτογραφία από το δελτίο ειδήσεων του Star

Για αύριο, Τετάρτη, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Αλμωπίας, θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός των νηπιαγωγείων Χρύσας - Τσάκων και Ξιφιανής, στα οποία παρατηρήθηκε έντονη υγρασία στο εσωτερικό των κτιρίων. 

Κακοκαιρία: Μετρούν τις πληγές τους στη Σκύδρα - Κλειστή η Εθνική Οδός

Στον δήμο Σκύδρας συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών, ενώ η περιοχή, μετά από σχετικό αίτημα, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Star στην περιοχή, Λευκή Γεωργάκη, έχουν πλημμυρίσει σπίτια στο Σανδάλι και στη Δάφνη, ενώ νωρίτερα διασώστες μετέφεραν ηλικιωμένους κατοίκους σε ασφαλή σημεία.

Ακόμα, έχει κλείσει η παλιά εθνική οδός στον κόμβο της Δάφνης, 8 χιλιόμετρα πριν τη Σκύδρα, καθώς οι αρχές φοβούνται διαβρωση του οδοστρώματος από τα νερά. 

Ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη για την κακοκαιρία που έπληξε τη Σκύδρα / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top