Σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας στην Αριδαία - Κλείνουν τα σχολεία

Μεγάλες πλημμύρες και υλικές ζημιές

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά για την ψυχρή εισβολή και την «πολική μπάλα» που είναι προ των πυλών / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μεγάλες ζημιές έφερε το κύμα κακοκαιρίας και οι πλημμύρες στην Αριδαία. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ τα νερά «έθαψαν» στις λάσπες σπίτια και επιχειρήσεις. Λόγω των έντονων φαινομένων και των πλημμυρών, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη.

Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή την Τετάρτη - Πού θα χιονίσει

Βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις πλήττουν από το πρωί τον δήμο Αλμωπίας στην Πέλλα και ο δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης συγκάλεσε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. 

Καιρός: Έρχεται «πολική μπάλα» που φέρνει κρύο και χιόνια

Ο κ. Μπάτσης με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για πρωτόγνωρη κακοκαιρία και πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι συγκρίνουν την ένταση των φαινομένων με την πλημμύρα  του 1979, κατά την οποία υπήρχαν και ανθρώπινες απώλειες. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ζημιές έχουν προκληθεί σε καταστήματα και υπόγεια στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας, στο γήπεδο του Αλμωπού και σε χωράφια, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε αρκετά σημεία στον δήμο. Ο δήμαρχος τόνισε ότι ιδιαίτερη ένταση είχαν τα φαινόμενα νωρίτερα το απόγευμα.

Ποτάμια οι δρόμοι στην Αριδαία

Ποτάμια οι δρόμοι στην Αριδαία / Φωτογραφία pozarnews

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 83 κλήσεις για άντληση υδάτων και έκανε σχετικές ενέργειες σε 22 περιπτώσεις. 

Εφόσον αύριο κοπάσει η κακοκαιρία, ο δήμος θα προχωρήσει σε καταγραφή για να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜεΑ του δήμου Αλμωπίας, θα παραμείνουν την Τρίτη, κλειστά.

Πιερία: Διακοπή κυκλοφορίας σε επαρχιακούς δρόμους 

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε δύο σημεία στην Πιερία και συγκεκριμένα στο 12ο  χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας - Αγίου Σπυρίδωνα και στο στο 7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης - Κονταριώτισσας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top