Κολλέγιο Αθηνών: Τι είπε στο Star ο διευθυντής του σχολείου Κ. Συνολάκης

Ο κ. Συνολάκης μιλά για το περιστατικό που σήμανε συναγερμό

Τι είπε στο Star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη ο διευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών καθηγητής Κώστας Συνολάκης

Για το περιστατικό που αναστάτωσε το Κολλέγιο Αθηνών και σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ., μίλησε στο Star.gr ο διευθυντής του σχολείου, καθηγητής Κώστας Συνολάκης.

Καταγγελία για εισβολή αγνώστων με μαχαίρια στο Κολλέγιο Αθηνών

Όπως είπε ο κ. Συνολάκης στον Ανέστη Συμεωνίδη, «πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus που δεν μπήκαν κανονικά στους χώρους του σχολείου και μάλλον είναι παιδιά από γειτονικά σχολεία. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και κατόπιν τούτου έδωσα εντολή να μη γίνει διάλειμμα και να μείνουν όλα τα παιδιά στις αίθουσες με τους εκπαιδευτικούς τους».

Κολλέγιο Αθηνών

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ μετά την αναφορά για εισβολή εξωσχολικών με αιχμηρά αντικείμενα στο Κολλέγιο Αθηνών / Eurokinissi (Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Ο ίδιος προσέθεσε πως παράλληλα τοποθετήθηκαν άνθρωποι του σχολείου σε όλα τα κτίρια του campus, οι οποίοι ανέλαβαν να φρουρούν τις πόρτες μέχρι να έρθει η Αστυνομία. 

Σύμφωνα με τον κ. Συνολάκη, οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σχολείο χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και έκαναν ενδελεχείς έρευνες, από τις οποίες δεν προέκυψε ότι υπήρχαν ύποπτοι στους χώρους του σχολείου.

Όλοι οι μαθητές και το προσωπικό είναι ασφαλείς, συμπλήρωσε ο κ. Συνολάκης, επισημαίνοντας πως οι έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί, ενώ σύμφωνα με την πληροφόρηση του διευθυντή του Κολλεγίου Αθηνών, από τις μαρτυρίες δεν προκύπτει οι εξωσχολικοί να είχαν μαχαίρια.

Οι ανακοινώσεις του Κολλεγίου Αθηνών

Τόσο πριν όσο και μετά τη λήξη συναγερμού, η διεύθυνση του Κολλεγίου εξέδωσε ανακοινώσεις.

Στο πρώτο μήνυμα, που προοριζόταν για να αναγνωστεί στις τάξεις, αναφερόταν ότι υπήρχε ενημέρωση για εξωσχολικούς που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου και πως κατόπιν αυτού κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του σχολείου και η Αστυνομία.

«Θέλουμε την υπομονή και τη βοήθειά σας για να κάνουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας είναι ασφαλείς και περιμένουμε τις οδηγίες της Αστυνομίας για να επιτρέψουμε την ασφαλή κυκλοφορία όλων μας στο campus», τονιζόταν στο μήνυμα της διεύθυνσης του σχολείου.

Στη δεύτερη ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της αστυνομίας και πως επανήλθε η ομαλότητα.

H δεύτερη ανακοίνωση του Κολλεγίου Αθηνών:

Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus.

Καθηγητής Κώστας Συνολάκης
Διευθυντής/President

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, ύστερα από τις σχετικές κλήσεις για έρευνα, επισημαίνεται ότι αναφορικά με την παρουσία εξωσχολικών εντός του Κολλεγίου Αθηνών, δεν διαπιστώθηκαν μέσα στο κτίριο τα όσα είχαν καταγγελθεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Νωρίτερα σήμερα μετά από κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης αναφορικά με παρουσία εξωσχολικών ατόμων εντός ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος στην περιοχή του Ψυχικού, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και μετά από ενδελεχή έρευνα σε συνεργασία με το προσωπικό του ιδρύματος, δεν διαπιστώθηκαν τα καταγγελλόμενα κατά τον έλεγχο. Προανάκριση υποδιεύθυνση ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής».

Κολλέγιο Αθηνών: Tο χρονικό του περιστατικού που σήμανε συναγερμό

Συναγερμός σήμανε σήμερα το μεσημέρι στην ΕΛΑΣ, που ενημερώθηκε για εισβολή εξωσχολικών ατόμων με αιχμηρά αντικείμενα στον χώρο του Κολλεγίου.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απέκλεισαν τον χώρο, ενώ για λόγους ασφαλείας οι μαθητές έμειναν κλεισμένοι μέσα στις αίθουσες.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο πραγματοποίησαν έρευνες στον προαύλιο χώρο και τις αίθουσες για να δουν τι έχει γίνει, ωστόσο, δεν βρέθηκαν εξωσχολικά άτομα ή αιχμηρά αντικείμενα στον χώρο, με αποτέλεσμα να λήξει ο συναγερμός. 

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top