Συνδέεται το εγκεφαλικό με το εμβόλιο της Pfizer; - Οι ειδικοί απαντούν

Ποιες ανησυχίες εκφράζονται

Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες για τη συσχέτιση εγκεφαλικών στις ΗΠΑ με τα εμβόλια - Βίντεο από Alpha

Καθησυχαστική αναφορικά με τη συσχέτιση ισχαιμικών εγκεφαλικών και το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC) το τελευταίο διάστημα, εμφανίζεται η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικό αρνητικό test και μάσκα για ταξιδιώτες από Κίνα

Μάλιστα, η κ.Παπαευαγγέλου τόνισε ότι δεν την ανησυχεί το εμβόλιο, αλλά τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού με την 4η δόση, και ιδιαίτερα από τις ευπαθείς ομάδες. «Είναι ακριβώς το ίδιο εμβόλιο, τα ίδια milligram, ίδια μεθοδολογία παρασκευής του RNA και του εμβολίου. Συνεπώς, δεν έχουμε κανένα λόγο να ανησυχούμε ότι συμβαίνει κάτι καινούργιο. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί να είναι όλο το RNA από ένα στέλεχος, είναι μισό RNA από το παλιό στέλεχος και μισό από το καινούργιο. Δεν έχουμε κανένα λόγο να σκεφτόμαστε ότι συμβαίνει κάτι καινούργιο σ΄ αυτό το εμβόλιο, το οποίο θα μας δημιουργούσε ανησυχία» είπε η κ. Παπαευαγγέλου στο iatropedia.gr.

Στατιστική σύμπτωση

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες δημιουργήθηκε σάλος, καθώς τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των Ηνωμένων Πολιτειών γνωστοποίησαν ότι έχει εντοπιστεί ένα προκαταρκτικό «σήμα ασφαλείας» για το επικαιροποιημένο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, κατά της Covid-19 και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα αναφορικά με το κατά πόσο δημιουργεί αυξημένο κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου σε άτομα 65 ετών και άνω.

Η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου / Eurokinissi, Τατιάνα Μπόλαρη

Μάλιστα, προηγήθηκε ανάλυση στοιχείων σύμφωνα με τα οποία 130 ηλικιωμένοι από δείγμα 550.000 που έλαβαν την ενισχυτική δόση, υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα στις τρεις πρώτες εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό. Σημείωνεται ότι κανένας από τους 130 ανθρώπους δεν κατέληξε σε θάνατο.

Στο έλεος του κορωνοϊού η Κίνα - Ανακοινώθηκαν 60.000 νεκροί

«Είναι πιθανότατα, μια σύμπτωση. Κανένα άλλο σύστημα επιτήρησης, όπως είναι τα μεγαλύτερα συστήματα της Αμερικής, δεν έχει βρει κάτι. Ούτε το σύστημα επιτήρησης της ίδιας της Pfizer, ούτε το νοσοκομείο των Βετεράνων, στο οποίο βρίσκονται μεγάλοι άνθρωποι. Αλλά ούτε και για το Moderna που είναι εμβόλιο ίδιας τεχνολογίας έχει παρατηρηθεί κάτι.

Άρα είναι ένα θέμα στατιστικής σύμπτωσης, και συνεπώς περιμένουμε να δούμε στο τέλος του μήνα, στις 26 Ιανουαρίου που θα συνεδριάσουν ξανά και θα γίνει μια πραγματική ανάλυση των δεδομένων, να δούμε τι νέα αποτελέσματα θα υπάρξουν», αναφέρει κατηγορηματικά η κ. Παπαευαγγέλου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top