Καρδίτσα: Η αιτία του ξαφνικού θανάτου του 20χρονου ποδοσφαιριστή

Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα

Θρήνος για τον 22χρονο ποδοσφαιριστή που «έσβησε» στο γήπεδο / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Από ισχαιμία του μυοκαρδίου προκλήθηκε ο θάνατος του 20χρονου ποδοσφαιριστή στην Καρδίτσα. O νεαρός έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Κυριακής, όταν κατέρρευσε την ώρα του αγώνα.

Καρδίτσα: Νεκρός 20χρονος ποδοσφαιριστής - Κατέρρευσε στο γήπεδο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, η ιατροδικαστής θα προχωρήσει και σε διενέργεια ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, με τα αποτελέσματα να αναμένονται το επόμενο διάστημα.

 20χρονος ποδοσφαιριστής στην Καρδίτσα

 Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής / Φωτογραφία από ertnews.gr

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο γήπεδο για να παραλάβει τον 20χρονο ποδοσφαιριστή

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο γήπεδο για να παραλάβει τον 20χρονο ποδοσφαιριστή / thessaliatv.gr

Καρδίτσα: «Καθαρό» το ιστορικό του 22χρονου

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε «καθαρό» ιστορικό, κάτι που επιβεβαιώνει και ο προπονητής της ομάδας, Αθανάσιος Παλάντζος.

«Ως είθισται έκανε παθολογικές εξετάσεις στις 15 Αυγούστου για να διαπιστωθεί ότι μπορεί να παίξει σε αγώνες, οι οποίες ήταν πεντακάθαρες. Το παιδί ήταν υγιέστατο και δεν είχε παραπονεθεί ποτέ για κάποια ενόχληση», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ για τη στιγμή της κατάρρευσης επεσήμανε:

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Στο 17ο λεπτό του αγώνα έπεσε στο έδαφος ενώ περπατούσε κοντά στο κόρνερ, χωρίς να υπάρχει αντίπαλος γύρω του. Αμέσως έσπευσε ο γιατρός της αναμέτρησης αλλά και ένας συμπαίκτης του, φοιτητής της Ιατρικής, οι οποίοι προσπάθησαν να ανακτήσουν τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με τον κ. Παλάντζα μετά από 10 λεπτά παρασχέθηκαν στον ποδοσφαιριστή οι πρώτες βοήθειες και από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου κι από εκεί στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, αλλά δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες που έκαναν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν κατάφεραν να κρατηθεί στη ζωή. 

Καρδίτσα: Δεν υπήρχε απινιδωτής

«Ήταν ένας εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που έπαιζε χρόνια ποδόσφαιρο και μάλιστα είχε παίξει και σε μεγαλύτερη κατηγορία», σημείωσε ο προπονητής, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να βρίσκονται απινιδωτές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων, σε όλες τις ποδοσφαιρικές κατηγορίες.

«Γιατρός υπήρχε στον αγώνα, αλλά δεν υπήρχε απινιδωτής. Καλό θα είναι να υπάρχουν σε όλα τα γήπεδα, μακάρι να είναι το τελευταίο θύμα», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top