Λέσβος: Θαύμα για 17χρονο που ξύπνησε από κώμα

Οι γονείς του σκέφτονταν να δωρίσουν τα όργανά του αν έχανε τη μάχη

Ένα θαύμα βίωσε μια οικογένεια από τη Μυτιλήνη, όταν ο 17χρονος γιος τους συνήλθε από κώμα, στο οποίο βρισκόταν μετά από τροχαίο

Ο λόγος για τον Ταξιάρχη Κάιτατζη, ο οποίος το βράδυ της 28ης του περασμένου Αυγούστου είχε τροχαίο με το μηχανάκι του, επιστρέφοντας από το πανηγύρι για τα Νιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη στο σπίτι του στον Μόλυβο. 

Θανατηφόρο τροχαίο σε Αλεξανδρούπολη: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Όπως αναφέρει το stonisi.gr ο 17χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, με αποτέλεσμα το μηχανάκι του να εκτραπεί της πορείας του και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. 

O 17χρονος που συνήλθε από το κώμα

Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να τον κρατήσουν στη ζωή. Τον μετέφεραν στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε. Λίγες μέρες μετά έγινε μια ακόμα επέμβαση, κατά τη διάρκεια της οποίας αφαιρέθηκαν τμήματα του κρανίου για να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση. 

Θρήνος: Θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική Οδό Έδεσσας - 2 νεκροί

Όμως το πρόβλημα στον εγκέφαλο ήταν πολύ σοβαρό. Η μητέρα του σκεφτόταν μάλιστα να κινήσει τις διαδικασίες για να συμφωνήσει να δωρηθούν τα όργανα του γιου της, σε περίπτωση που έχανε τη μάχη. Όμως έγινε το θαύμα και ο εγκέφαλος του νεαρού άρχισε να αντιδρά στις 8 Νοεμβρίου, ημέρα της γιορτής του, όποτε και το παιδί μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. 

Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά - Αγωνιώδεις προσπάθειες απεγκλωβισμού

«Όταν μου είπαν ότι το παιδί μου αντιδρά, γονάτισα κι έβαλα τα κλάματα. Ευχαριστούσα τον Ταξιάρχη για το θαύμα του», είπε η μητέρα μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και την Ευγενία Πουλοπούλου

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, ο Αρχάγγελος εμφανίστηκε στο παιδί της, όπως της είπε εκείνο, όταν τελικά συνήλθε. 

«Με ρώτησε "μαμά πήγαμε στον Ταξιάρχη;", όταν του είπα όχι, μου είπε "κι όμως πήγαμε, τον είδα να με κρατά στις φτερούγες του, να μου φέρεις την εικόνα του να τη φιλήσω"», είπε. 

Σήμερα ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει και βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι Κορινθίας, για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα. 

Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη. Θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top