Αστυνομικός έσωσε βρέφος 35 ημερών με ΚΑΡΠΑ μέσα σε περιπολικό

«Το παιδί είχε "φύγει"» - Συγκλονίζει ο παππούς του μωρού

Από θαύμα σώθηκε ένα βρέφος 35 ημερών, χάρη σε έναν αστυνομικό, ο οποίος του έκανε ΚΑΡΠΑ και το επανέφερε στη ζωή, όταν έχασε τις αισθήσεις του μέσα στο περιπολικό. Το μετέφεραν στο νοσοκομείο, καθώς είχε επιδεινωθεί ραγδαία η κατάσταση της υγείας του.

Όλα συνέβησαν το πρωί της Τετάρτης στην Κοκκινιά, όταν οι άνδρες της Άμεσης Δράσης δέχθηκαν κλήση από μια μητέρα που βρισκόταν σε πανικό, καθώς το παιδί της είχε χάσει τις αισθήσεις του. 

Το περιπολικό έφτασε μέσα σε ενάμιση λεπτό στο σπίτι της οικογένειας και μαζί με τη μητέρα του μωρού οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της διαδρομής το παιδί έπαθε ανακοπή και έχασε τις αισθήσεις του 

Το μωρό, όμως, στάθηκε τυχερό, καθώς ένας από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο περιπολικό γνώριζε ΚΑΡΠΑ. Πήρε το παιδί στην αγκαλιά του και για περίπου 45 δευτερόλεπτα του έκανε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, μέχρι που το βρέφος απέκτησε ξανά ζωή και άρχισε να κλαίει.

Μέσα σε οκτώ λεπτά κατάφεραν να φτάσουν στο νοσοκομείο «Παίδων»,. Εκεί οι ιατροί επιβεβαίωσαν ότι η ΚΑΡΠΑ ήταν σωτήρια. Τώρα το μωρό νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε μονάδα αυξημένης φροντίδας με οξυγόνο και αντιβίωση.

Συγκλονίζει ο παππούς του βρέφους: «Το παιδί πραγματικά είχε "φύγει"»

Ο παππούς του παιδιού που συμμετείχε στη γέφυρα ζωής του εγγονού του, μίλησε στην «Κοινωνία ώρα Mega» και περιέγραψε το θρίλερ της διάσωσης.

«Μας πήρε τηλέφωνο η κόρη μου κατά της 11:30 το πρωί να πάμε από το σπίτι γιατί το μωρό ήταν άρρωστο. Πήγαμε με την γυναίκα μου εκεί και το παιδί ανέπνεε βαριά. Κάποια στιγμή παίρνω αγκαλιά το παιδί και βλέπω ότι δεν παίρνει ανάσα και δε χτυπάει η καρδούλα του. Σε ένα λεπτό ήρθε το περιπολικό μαζί με τις μηχανές ΔΙΑΣ. Βάλαμε το παιδί μέσα στο περιπολικό. Το παιδί πραγματικά είχε "φύγει"», είπε ο παππούς του μωρού που είναι και αυτός αστυνομικός.

«Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε με το περιπολικό το μωρό είχε μελανιάσει, αμέσως ο συνοδός αστυνομικός άρπαξε το μωρό από την αγκαλιά της κόρης μου κι άρχισε να του κάνει τεχνητή αναπνοή και να του δίνει το φιλί της ζωής, με αποτέλεσμα το βρέφος να ανταποκριθεί μετά από 45 δευτερόλεπτα», περιέγραψε για τη στιγμή που το μωράκι επέστρεψε στη ζωή μετά την ΚΑΡΠΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top