Διαμαρτυρία ηθοποιών στο Υπ. Πολιτισμού - Δείτε εικόνες και βίντεο

Αντιδρούν για την εξίσωση του πτυχίου τους με απολυτήριου λυκείου

Βίντεο από ΕΡΤ για τις διαμαρτυρίες ηθοποιών και συλλογικοτήτων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησαν ηθοποιοί και συλλογικότητες, αντιδρώντας στην έκδοση προεδρικού διατάγματος που εξισώνει τα πτυχία των αποφοίτων δραματικών σχολών με τα απολυτήρια λυκείου.

Ομόφωνα αθώοι οι Θιβετιανοί φοιτητές που σήκωσαν πανό στην Ακρόπολη

Σημειώνεται ότι ηχηρή ήταν η αντίδραση κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν αργά σήμερα το πρωί, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Με πανό και συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεση τους στην επικείμενη εξίσωση. 

Κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα για να εκφράσουν την αντίθεση τους / Intime, Λιάκος Γιάννης

Έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού / Intime, Λιάκος Γιάννης

«Η τέχνη δεν είναι εμπόρευμα», φώναξαν μεταξύ άλλων / Intime, Λιάκος Γιάννης

«Μας κατήργησαν αλλά από τότε ζητούσαμε αναβάθμιση της θεατρικής παιδείας», έγραψε σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, αναφερόμενος στην επιθυμία των ηθοποιών να θεωρούνται ξανά απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, όπως ήταν -όπως σημείωσε- ως το 2003.

«Ο νόμος μας υποβιβάζει»

Υπενθυμίζεται ότι, ανήμερα των Χριστουγέννων, ηθοποιοί του θιάσου της Κάρμεν Ρουγγέρη στη Θεσσαλονίκη εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στην υποβάθμιση των σπουδών τους, μετά το τέλος της παιδικής παράστασης «Οδύσσεια» στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.

Γερμανία: Ακτιβιστές πέταξαν πουρέ σε ανεκτίμητης αξίας πίνακα του Μονέ

«Όλοι οι ηθοποιοί μας είναι καλλιεργημένοι, κάνουν τρία χρόνια σπουδές, παίρνουν δίπλωμα και πληρώνουν για αυτό. Όμως ψηφίστηκε ένας νόμος που δεν τον έχουμε καταλάβει ή μάλλον ξέρουμε για ποιον λόγο γίνεται αυτό, υπάρχει αντιπαλότητα με εκείνους που σπουδάζουν θεατρολογία. Έτσι, λοιπόν, ο νόμος που ψηφίστηκε τώρα μας υποβιβάζει όλους τους ηθοποιούς ενώ έχουμε κάνει τρομερές σπουδές και μας βάζει στο επίπεδο του ανειδίκευτου εργάτη. Αυτό είναι πάρα πολύ κακό», ανέφερε η κ. Ρουγγέρη στο τέλος της παιδικής παράστασης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top