Γερμανία: Ακτιβιστές πέταξαν πουρέ σε ανεκτίμητης αξίας πίνακα του Μονέ

«Αυτός ο πίνακας δε θα αξίζει τίποτα αν πρέπει να τσακωθούμε για το φαγητό»

Μονέ

Ακτιβιστές διαμαρτηρόμενοι για την καταστροφή του περιβάλλοντος και το κλίμα πέταξαν χθες πουρέ πατάτας σε έναν πίνακα του Κλοντ Μονέ που εκτίθεται σε γερμανικό μουσείο, λίγες μέρες αφότου το έργο «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Λονδίνο «χτυπήθηκε» από ντοματόσουπα.

Νότια και Βόρεια Κορέα: Άνοιξαν πυρ - Αντάλλαξαν προειδοποιητικά πυρά

Δημοσιεύοντας ένα βίντεο της δράσης τους στο Twitter, ακτιβιστές που ανήκουν στην ομάδα «Letzte Generation» («Τελευταία Γενιά») έγραψαν: «Χρειάζεται ένας πίνακας με πουρέ πατάτας ή ντοματίσουπα για να θυμηθεί η κοινωνία ότι η πορεία των ορυκτών καυσίμων, μας σκοτώνει όλους».

Το έργο «Les Meules» εκτίθεται στο Μουσείο Barberini στο Πότσνταμ και αποτελεί μέρος της συλλογής του δισεκατομμυριούχου Hasso Plattner

 

Το έργο «Les Meules» εκτίθεται στο Μουσείο Barberini στο Πότσνταμ και αποτελεί μέρος της συλλογής του δισεκατομμυριούχου Hasso Plattner. Σε δημοπρασία που έλαβε χώρα το 2019, ο «Les Meules» έφτασε τα 111 εκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο ποσό που καταβλήθηκε ποτέ για έναν πίνακα του Μονέ.

Ακτιβιστές διαμαρτηρόμενοι για την καταστροφή του περιβάλλοντος πέταξαν χθες πουρέ πατάτας σε έναν πίνακα του Κλοντ Μονέ που εκτίθεται σε γερμανικό μουσείο

Ντυμένοι στα μαύρα με πορτοκαλί γιλέκα, οι δύο ακτιβιστές έριξαν τον πουρέ πάνω στον πίνακα πριν καθίσουν μπροστά του και κολλήσουν από ένα χέρι ο καθένας στον τοίχο. «Χρειάζεται πουρές πατάτας σε έναν πίνακα για να σε κάνει να ακούσεις; Αυτός ο πίνακας δεν θα αξίζει τίποτα αν πρέπει να τσακωθούμε για το φαγητό», είπε ένας από τους δύο ακτιβιστές. Και οι δύο τέθηκαν υπό κράτηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top