Κακοκαιρία Γαία: Συναγερμός σε όλη τη χώρα - Κύματα έως και 3,5 μέτρα

Μήνυμα από το 112 σε Αχαΐα, Πύργο, Μεσσηνία και Ζάκυνθο

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες και αναμένεται επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή.

Μάλιστα, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους περιοχών της Δυτικής Ελλάδας το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου καθώς η κακοκαιρία Γαία θα φέρει βροχές και θυελλώδεις ανέμους.

Αρχικά μήνυμα 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Ηπείρου και της Κέρκυρας, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τους από σήμερα το απόγευμα έως τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Κακοκαιρία Γαία: Επικίνδυνα φαινόμενα σε Ήπειρο και Κέρκυρα

Το απόγευμα, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε κατοίκους της Αμφιλοχίας κι άλλων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα τα μεσάνυχτα μέχρι αύριο το μεσημέρι στην περιοχή τους.

Κακοκαιρία Γαία: Μήνυμα από το 112 σε Αχαΐα, Πύργο, Μεσσηνία και Ζάκυνθο

Προειδοποιητικό μήνυμα, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έλαβαν ακόμη το βράδυ του Σαββάτου, στις 20:45, στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής της Αχαϊας. Επίσης μήνυμα 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών Ηλείας και Μεσσηνίας.

Λίγο μετά τις 21:30 αντίστοιχο μήνυμα έλαβαν και οι κάτοικοι της Ζακύνθου, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί.

ΕΜΥ: Πώς θα είναι ο καιρός την Κυριακή

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπει για αύριο Κυριακή η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρά από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ βρίσκεται και δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ.

Την Κυριακή 11-12-2022 ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις νότιους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται:

α. Στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας μέχρι τις πρωινές ώρες
β. Στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά μέχρι το απόγευμα
γ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες
δ. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες
ε. Στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top