«Ο Σπύρος Μπιμπίλας θέλει νεκρό τον Πέτρο Φιλιππίδη»

Όσα έγιναν στη δίκη του ηθοποιού - Τι κατέθεσε μάρτυρας

Τι κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη / Βίντεο αρχείου Star

Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμούς. Ο ένας εκ των συνηγόρων του εξαπέλυσε επίθεση κατά του Σπύρου Μπιμπίλα, λέγοντας ότι «θέλει νεκρό τον Πέτρο Φιλιππίδη».

Εβελίνα Παπούλια: «Ο Φιλιππίδης μου έδειξε τα γεννητικά του όργανα»

Άστραψε και βρόντηξε κατά του προέδρου του ΣΕΗ ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο δικηγόρος κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σχολίασε με έντονο τρόπο τις δηλώσεις του κ. Μπιμπίλα αναφορικα με μια ενδεχόμενη αποφυλάκιση του εντολέα του. Όπως είπε, ο Πέτρος Φιλιππίδης αισθάνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΕΗ τον θέλει «νεκρό».

Πέτρος Φιλιππίδης και Σπύρος Μπιμπίλας

Σπύρος Μπιμπίλας και Πέτρος Φιλιππίδης σε κοινή εμφάνιση το 2012 / Φωτογραφία αρχείου NDP

«Σας μεταφέρω την οδύνη του Πέτρου Φιλιππίδη. Υπάρχει συστηματική προσπάθεια σε βάρος του από συγκεκριμένο εξωθεσμικό παράγοντα που λέγεται Σπύρος Μπιμπίλας, λέγοντας αν αθωωθεί ο Φιλιπίδης θα φέρει δυσαρέσκεια σε κόσμο που έχει βασανιστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως σκοπός του είναι να επηρεάσει την έδρα. 

Είναι ψυχολογικό bullying. Δεν έχει αίσθηση ποιος είναι ο Μπιμπίλας. Ο Φιλιππίδης μου έχει δώσει εντολή να σας μεταφέρω πώς αισθάνεται ότι ο Μπιμπίλας τον θέλει νεκρό!

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπιμπίλας είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Λοιπόν»: «Δεν ξέρω κατά πόσο μία συγγνώμη θα εξάλειφε τα δικαστήρια. Νομίζω ότι μία ειλικρινής συγγνώμη θα ήταν χρήσιμη αρχικά για την ζωή του ίδιου του Πέτρου και της συζύγου του. Αν αθωωθεί, θα φέρει μεγάλη δυσαρέσκεια σε αρκετό κόσμο που έχει βασανιστεί».

Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν μπορούσε ένα αδύναμο κορίτσι να τα βάλει με τον Φιλιππίδη»

Σήμερα η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση μάρτυρα. Ήταν συμμαθητής της τρίτης καταγγέλλουσας, με την οποία γνωρίζονταν από το 2002 και είχαν μια οικογενειακή, φιλική σχέση.

Αν και είχαν χαθεί για κάποιο διάστημα, σε συνάντησή τους το 2017 το κορίτσι του εκμυστηρεύτηκε το περιστατικό που φέρεται να βίωσε από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Μου είπε ότι συναντήθηκαν σε δημόσιο χώρο στο Ψυχικό, σε κεντρικό καφέ, μέρα. Του πήγε το βιογραφικό, αισθάνθηκε ότι ήταν περίεργος. Ήταν απαξιωτικός, αυτή ένιωθε αμήχανα. Προσπάθησε να μην είναι αγενής, θέλησε να αποχωρήσε. Ο Φιλιππίδης προσφέρθηκε να την πάει στο αμάξι. Ο ίδιος στο αμάξι χαϊδευόταν, τριβόταν. Σταμάτησε, έβγαλε έξω το μόριό του και της έλεγε....», περιέγραψε.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι η φίλη του ταράχτηκε από το περιστατικό, πετάχτηκε έξω από το αμάξι και της είπε ότι δεν πρόκειται να πάρει κανέναν ρόλο.

Έβλεπα την καταγγέλλουσα να τα λέει με ταραχή, βούρκωμα και δισταγμό. Εγώ ταράχτηκα, και τώρα είμαι ταραγμένος. Δεν μπορούσα να της κάνω κάτι, είχαν περάσει τρία χρόνια από το συμβάν. Της είπα να προχωρήσει...

«Ίσως ήταν λάθος μου. Τώρα με το #metoo και μετά την Μπεκατώρου έχουμε τη δύναμη, πριν από αυτό δεν είχαμε. Δεν μπορούσε να τα βάλει με τον Φιλιππίδη. Δεν μπορούσε ένα άδυναμο κορίτσι να τα βάλει με τον αγαπημένο, δημοφιλή και δυνατό Φιλιππίδη», πρόσθεσε ο μάρτυρας.

Όπως είπε, η καταγγέλλουσα δε θα έλεγε ψέματα και για κάτι τόσο σοβαρό: «Έβλεπα έναν κακοποιημένο άνθρωπο. Αντιστάθηκε, πήγε να της πιάσει τον λαιμό, σαν να ήταν σκυλί». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top