Λύτρωση για τη μητέρα που πήρε τον νεφρό της Έμμας - Το δημόσιο «ευχαριστώ»

«10 χρόνια κάναμε 100χλμ, τρεις φορές την εβδομάδα για αιμοκάθαρση»

Όλα όσα είπε ο σύζυγος της λήπτριας νεφρού της 21χρονης φοιτήτριας

Τη ζωή της πίσω πήρε μια 50χρονη γυναίκα, η οποία «έλαβε» τον έναν νεφρό της 21χρονης Εμμανουέλα, που «έσβησε» μετά από τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Επί 10 χρόνια περίμενε σε λίστα αναμονής για συμβατό δότη, κάνοντας αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα. 

«Είχε πίεση και από την πίεση καταστράφηκαν τα νεφρά της. Ήταν νέα κοπέλα 40 ετών και το παιδί μας τότε ήταν μικρό. Η γυναίκα μου 10 χρόνια ταλαιπωρούταν.

Η 50χρονη, η οποία πήρε τον έναν νεφρό της 21χρονης φοιτήτριας

Η 50χρονη, η οποία πήρε τον έναν νεφρό της 21χρονης φοιτήτριας

Έκανε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Θρήνος στη κηδεία της 21χρονης Έμμας - Την αποχαιρετούν με λευκά λουλούδια

Από το 2012 και για 10 χρόνια ήμασταν σε λίστα αναμονής. Ήταν πολύ δύσκολα. Πηγαινο-ερχόμασταν 100χλμ (από το χωριό της Πέλλας όπου κατοικούν) στη Θεσσαλονίκη και περιμέναμε αυτήν τη στιγμή. Τη στιγμή που θα έρθει για εμάς αυτό το καλό. Ήρθε για μας μία λύτρωση», είπε στο star.gr ο σύζυγός της.

Μητέρα Έμμας: «Αυτή η μητέρα είναι τυχερή. Πήρε μια καρδιά λιονταρίσια»

«Θέλω η γυναίκα μου να γίνει καλά»

Όπως περιέγραψε ο σύζυγος της λήπτριας, ειδοποιήθηκαν από το νοσοκομείο ότι βρέθηκε συμβατός δότης στις 8 το βράδυ της Δευτέρας. 

«Πήραν τηλέφωνο τη γυναίκα μου. Πρωί-πρωί κάναμε τις εξετάσεις, μπήκε στο χειρουργείο και μέχρι τις 13:00 που τελειώσαμε και ξύπνησε, όλα πήγαν καλά. Το χειρουργείο κράτησε 5,5 ώρες. 

Θέλω η γυναίκα μου να γίνει καλά. Όλα πήγα καλά και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι μετά τη μεταμόσχευση. Κάθε μέρα που περνάει νιώθει και καλύτερα. Σήμερα σηκώθηκε και περπατάει λίγο- λίγο».

Μήνυμα ελπίδας και ζωής δίνει μέσα από τον θάνατό της

«Χίλια ευχαριστώ στους γονείς που πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους»

Ο σύζυγος της 50χρονης, νιώθει ευγνωμοσύνη και επιθυμεί τις επόμενες ημέρες να επικοινωνήσει με τους γονείς της 21χρονης, που με την απόφασή της να δωρίσει τα όργανά της, χάρισε μία νέα ζωή στη σύζυγό του

«Θέλω να δώσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους γονείς του κοριτσιού, που χάθηκε τόσο άδικα στην άσφαλτο από έναν ασυνείδητο οδηγό. Να τους ευχαριστήσω για τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους και να σώσει έτσι 3- 4-5 ψυχές...Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο.

η 21χρονη Εμμανουέλα που με την απόφασή της να δωρίσει τα όργανά της χάρισε τη ζωή στην 50χρονη

Η 21χρονη Εμμανουέλα, με την απόφασή της να δωρίσει τα όργανά της χάρισε τη ζωή στην 50χρονη

Δεν έχω μιλήσει μαζί τους. Θέλω να μιλήσω, αλλά όχι ακόμη. Σήμερα γίνεται η κηδεία του κοριτσιού. Θέλω να έχω μια επικοινωνία. Οι άνθρωποι τώρα έχουν τον πόνο τους...τι να τους πω "ευχαριστώ που δωρίσατε τα όργανά της, συλλυπητήρια... Τι να τους πω;

Θέλω να ευχαριστήσω και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, που τόσο χρόνια μας είχαν σε άριστη περιποίηση».

Τροχαίο Θεσσαλονίκη: Με τους γονείς της 21χρονης Έμμας μίλησε ο Μητσοτάκης

Το ήπαρ της 21χρονης μεταμοσχεύθηκε σε έναν 64χρονο με κίρρωση ήπατος, ενώ η καρδιά της «χτυπά» σε μία 40χρονη μητέρα η οποία νοσηλευόταν στο Ωνάσειο και βρισκόταν στο τελικό στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top