Καιρός: Προειδοποίηση για ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών

Κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα και στην Αττική

Ιδιαίτερα άστατος θα είναι αυτή την εβδομάδα ο καιρός στη χώρα μας, καθώς αναμένεται «παρέλαση» βαρομετρικών χαμηλών. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook οι τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου θα είναι βροχερές, με αρκετό κρύο και χιόνια στα ορεινά. 

«Με την “παρέλαση” των βαρομετρικών χαμηλών στην περιοχή μας να συνεχίζεται, θα κυλήσει και η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, η επικράτηση ενός ιδιαίτερα άστατου καιρού που θα έχει από βροχές και πολύ ισχυρούς ανέμους, μέχρι και χιόνια στα βουνά μας, θυμίζοντάς μας ότι μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα», αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης.

Καιρός: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια – Τσουχτερό κρύο και βροχές σήμερα

Έτσι, ένα βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να κινηθεί από τη δυτική Ευρώπη προς τα ανατολικά και να περάσει από τη μεσόγειο. Η νέα κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας την Τετάρτη και να διαρκέσει έως το πρωί της Παρασκευής.

Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους. 

Τα πιο έντονα φαινόμενα (βροχές - καταιγίδες - χαλάζι - ισχυροί κεραυνοί) αναμένονται στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου, στην Πελοπόννησο με έμφαση τα δυτικά και περισσότερο τα ανατολικά και νότια παράλια, στη Στερεά με έμφαση το κεντρικό και περισσότερο το ανατολικό τμήμα της συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία - Σποράδες, στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία - Θράκη καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα έχει πιο ήπιο καιρό με ανεβασμένη θερμοκρασία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top