Καιρός: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια – Τσουχτερό κρύο και βροχές σήμερα

Έφτασε ο χειμώνας για τα καλά

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα Δευτέρα 28/11

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα, με βροχές, καταιγίδες, τσουχτερό κρύο και χιόνια. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται σε όλη τη χώρα νεφώσεις με βροχές, κυρίως στα κεντρικά, τα ανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. 

Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, τις πρώτες πρωινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 13 με 16 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Πού έπεσαν τα πρώτα χιόνια;

Ήδη από χθες το βράδυ στα λευκά έχουν «ντυθεί» πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και της Θεσσαλίας. 

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην πόλη της Κοζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia.gr, η χιονόπτωση ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής και αναμένεται να γίνει εντονότερη, ενώ ο υδράργυρος πλησιάζει τον 1 βαθμό κελσίου.

Χιονόπτωση στην Πτολεμαΐδα - kozan.gr

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του kozan.gr, χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής και στο κέντρο της Πτολεμαΐδας, με τη θερμοκρασία να είναι αρκετά χαμηλή, στους 2 βαθμούς κελσίου.

Χιόνια στην Κοζάνη - Kozanimedia.gr

Ντυμένες στα «λευκά» ξύπνησαν το πρωί της Δευτέρας ορεινές περιοχές της Λάρισας.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, χαρακτηριστική περίπτωση είναι το Λιβάδι Ελασσόνας όπου το χιόνι «το έχει στρώσει», ενώ η θερμοκρασία νωρίτερα ήταν στους 0 βαθμούς.

Στα λευκά έχει «ντυθεί» και το Λιβάδι Ελασσόνας - Πρωινή Εφημερίδα Λιβαδίου

Χιόνια έχουν πέσει επίσης στα Γρεβενά, στο Νυμφαίο και στα Τρίκαλα. 

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο Νυμφαίο - meteolive.gr

Εικόνα από τα χιονισμένα Γρεβενά - meteolive.gr

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. η δυτική Μακεδονία χιόνια θα πέσουν τοπικά και σε ημιορεινές περιοχές. Βαθμιαία βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Στη Θράκη νεφώσεις με βροχές που θα ενταθούν από τις μεσημεριανές ώρες. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο, με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και τις Σποράδες, όπου από τις μεσημεριανές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και κεντρικής Στερεάς. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Κρήτη, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 μποφόρ και στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, στα Δωδεκάνησα και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Άνεμοι: Στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top