Emirates: Ποιος είναι ο Τούρκος δήθεν «τρομοκράτης»

Ένα email έφερε το χάος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Tο προφίλ του ανθρώπου που αναστάτωσε την CIA / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Κινηματογραφική ταινία θύμιζε η κινητοποίηση που υπήρξε την Πέμπτη το βράδυ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μετά από σήμα της CIA, ότι ισλαμιστής τρομοκράτης επιβαίνει σε πτήση της Emirates από Αθήνα. 

Το πρόσωπο που αναζητούσαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ήταν ένας 35χρονος τουρκικής καταγωγής, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε τελικά, δεν έχει καμία σχέση με τρομοκράτες και τρομοκρατικές οργανώσεις. 

Ο άνδρας, που άθελά του προκάλεσε το αλαλούμ στο αεροδρόμιο, εντοπίστηκε στο σπίτι του και δε συνελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι ζει με νόμιμη άδεια στην Ελλάδα.

Emirates

Όπως αποδείχθηκε ο ύποπτος «τρομοκράτης» δεν είχε καμία σχέση με την τρομοκρατία - Intimenews

Ο δήθεν «τρομοκράτης» ζει εδώ και τρία χρόνια στη χώρας μας και είναι μηχανικός λογισμικών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Είναι οπαδός του Γκιουλέν, αλλά δεν έχει καμία σχέση με εξτρεμιστικές οργανώσεις, πόσο μάλλον με την Daesh, όπως ονομάζεται ο ISIS στα αραβικά, που ανέφερε το σήμα της CIA. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε στη χώρα μας το 2019 με τη γυναίκα και το παιδί του και τον Ιούνιο του 2022 αναγνωρίσθηκαν ως πρόσφυγες και πήραν προσωρινή άδεια παραμονής έως το 2025. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύζυγος και το παιδί του είχαν φύγει για τις ΗΠΑ και θα ακολουθούσε και ο ίδιος, καθώς είχε αιτηθεί χορήγηση βίζας στην Αμερικανική Πρεσβεία και αναμενόταν να την πάρει τις επόμενες δέκα μέρες. 

O Τούρκος ύποπτος

Ο 35χρονος Τούρκος που αναζητούσαν ως «τρομοκράτη» - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ο 35χρονος, τους τελευταίους μήνες εργάζεται σε εταιρεία λογισμικού στην Αθήνα. Έχει εργαστεί επίσης στον ίδιο κλάδο στο Οντάριο του Καναδά, αλλά και στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. 

Emirates: Ο συγκάτοικός του «κάρφωσε» τον 35χρονο στη CIA

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός που κατήγγειλε τον 35χρονο Τούρκο ως τρομοκράτη δεν ήταν άλλος από τον συγκάτοικό του. 

Emirates αεροσκάφος

Τον 35χρονο Τούρκο κατήγγειλε ως «τρομοκράτη» ο συγκάτοικός του - Intimenews

Με ένα email που έστειλε στην Αμερικανική Πρεσβεία φέρεται να τον υποδείκνυε ως ύποπτο για τρομοκρατική επίθεση η αεροπειρατεία στην πτήση ΕΚ 209 από Αθήνα για Νέα Υόρκη. 

Εικάζεται πως ο συγκάτοικος είχε δυσαρεστηθεί από την απόφαση του 35χρονου να μετακομίσει στις ΗΠΑ και γι’ αυτό προχώρησε στην απερίσκεπτη αυτή ενέργεια. 

Μόλις η πρεσβεία παρέλαβε το email, ειδοποίησε τη CIA κι εκείνη με τη σειρά της έστειλε σήμα στις ελληνικές αρχές για έναν ύποπτο τρομοκράτη, ο οποίος πιθανόν να βρίσκεται σε μία από τις δύο πτήσεις της Emirates που θα αναχωρούσαν εκείνη την ώρα από το «Ελ. Βενιζέλος».

Emirates: Χάος στο «Ελ. Βενιζέλος»

Το πρώτο αεροπλάνο θα εκτελούσε στις 17:55 το απόγευμα της Πέμπτης την πτήση ΕΚ210 με προορισμό της Ντουμπάι. Ευτυχώς δεν είχε προλάβει να αναχωρήσει και κινούταν προς τον διάδρομο απογείωσης, όταν ο πιλότος ενημερώθηκε για το σήμα της CIA. 

Η απογείωση αναβλήθηκε, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε επιβάτες και αεροσκάφος και όταν δεν εντοπίστηκε κανένας ύποπτος, η πτήση αναχώρησε λίγο μετά τις 22:00. 

Το δεύτερο όμως αεροπλάνο, η πτήση EK209 προς Νέα Υόκρη είχε απογειωθεί στις 17:22 με 250 επιβάτες και πλήρωμα. Ο πιλότος μετά από μια περιπλάνηση πάνω από τη Γαλλία και την Ιταλία επέστρεψε στην Αθήνα, συνοδεία δύο μαχητικών F-16 που είχαν απογειωθεί από τη Σούδα με εντολή του ΝΑΤΟ. Είχαν μάλιστα εντολή κατάρριψης του αεροσκάφους, αν ο κυβερνήτης δεν επικοινωνούσε μαζί τους. 

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ και μετά από έλεγχο δεν εντοπίστηκε ο ύποπτος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top