Εμβόλιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 6 μηνών – 4 ετών

Ποια εμβόλια θα κάνουν τα παιδιά

Όσα είχε πει η Μαρία Θεοδωρίδου για τον εμβολιασμό παιδιών έξι  μηνών έως τεσσάρων ετών στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας (1/11/22)

Άνοιξε σήμερα, Παρασκευή, η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα. 

Γρίπη: Φέτος το χειρότερο κύμα εδώ και 13 χρόνια

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει απευθύνει σύσταση για τον εμβολιασμό παιδιών έξι μηνών έως τεσσάρων ετών, ειδικά αν έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι ανοσοκατεσταλμένα. 

Όπως είχε εξηγήσει η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την προηγούμενη Παρασκευή, τα υγιή παιδιά αυτής της ηλικίας θα μπορούν να εμβολιαστούν, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους.

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Ακόμα, υπενθύμισε ότι η επιτροπή γνωμοδότησε υπέρ της αναμνηστικής δόσης στα παιδιά 5 έως 11 ετών τα οποία ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, τρεις μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό τους.

Ποια εμβόλια θα χορηγούναι

Η χώρα μας έχει παραλάβει τα εμβόλια της Pfizer για τον εμβολιασμό παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας και οι δόσεις των εμβολίων είναι μικρότερες. 

Κορωνοϊός: Τα εμβόλια σχετίζονται με μικρή επιμήκυνση του έμμηνου κύκλου

Tο εμβόλιο της Pfizer χορηγείται σε τρεις δόσεις: οι πρώτες δύο δόσεις συνιστάται να χορηγούνται με διαφορά τριών εβδομάδων και η τρίτη, το νωρίτερο 8 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top