Λήξη συναγερμού στο «Ελ. Βενιζέλος»: Δε βρέθηκε ο ύποπτος

Δεν εντοπίστηκε ο ύποπτος στα αεροσκάφη της Emirates

Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος» με τπήσεις της Emirates / Bίντεο από ΕΡΤ

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς δεν εντοπίστηκε ο ύποπτος στα αεροσκάφη της Emirates μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο.»

Το χρονικό της αναστάτωσης με τις πτήσεις της Emirates που σήμαναν συναγερμό στο «Ελ. Βενιζέλος» 

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε από το απόγευμα της Πέμπτης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την Αστυνομία να τίθεται σε συναγερμό.

Η κινητοποίηση αφορούσε δύο πτήσεις της Emirates από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό, η μία το Ντουμπάι και η άλλη τη Νέα Υόρκη.

Μετά από πληροφορίες της CIA ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος Αραβας επιβάτης, η μια πτήση (η ΕΚ210 για Ντουμπάι) καθηλώθηκε πριν απογειωθεί και η δεύτερη (η ΕΚ 209 για Νέα Υόρκη) επέστρεψε προκειμένου να προσγειωθεί στην Αθήνα. 

Οι επιβάτες της πτήσης ΕΚ210, υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο από τους αστυνομικούς.

«Ελ. Βενιζέλος»: Προσγειώθηκε συνοδεία F-16 η πτήση ΕΚ210 της Emirates

Emirates

Η πτήση ΕΚ 209 με προορισμό τη Νέα Υόρκη είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία, όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους το αεροπλάνο και έτσι αυτό επέστρεψε στην Αθήνα.

Μάλιστα η πτήση  ΕΚ 209 προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», συνοδεία μαχητικών αεροσκαφών F-16 τα οποία απογειώθηκαν από την Κρήτη και το συνόδευαν στην πορεία του στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Το αεροσκάφος της Emirates απομονώθηκε σε μια πλευρά της πίστας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος μέσα στο αεροπλάνο, στους επιβάτες και στον χώρο των αποσκευών. 

Χρήστης του Twitter ανέβασε βίντεο με τη διαδικασία της απομάκρυνσης των επιβατών από το αεροπλάνο.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top