Απεργία: Στους δρόμους και οι Θεσσαλονικείς

«Ο μισθός δε φτάνει και ο λογαριασμός δε βγαίνει!»

Απεργία: Μαζικές Διαδηλώσεις Και Στη Θεσσαλονίκη

Εκτός από την Αθήνα, σε απεργιακό κλοιό είναι σήμερα και η Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται από νωρίς σε εξέλιξη κινητοποιήσεις των σωματείων που συντάσσονται με τη διοίκηση του ΕΚΘ (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης) και της ΑΔΕΔΥ, όπως και των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σήμερα - Ακινητοποιημένα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργοί βγήκαν από νωρίς στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα.

Ο μισθός δε φτάνει και ο λογαριασμός δε βγαίνει! Ας το ακούσουν καλά όσοι κλείνουν τα αυτιά τους στα αιτήματά μας, τις κραυγές απόγνωσης.

Απεργία: Τι ισχύει για τον μισθό των εργαζομένων

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης, σύμφωνα με το thesstoday.gr, ανέφερε στη σύντομη ομιλία του με αφορμή τη σημερινή μαζική απεργιακή συγκέντρωση: «Η ακρίβεια τσακίζει. Δεν πρόκειται για ένα σύνθημα αλλά είναι τρεις μόλις λέξεις που αποτυπώνουν την πραγματικότητα των εργαζομένων, των νέων και των οικογενειών μας. Ο λογαριασμός δε βγαίνει και ο μισθός δε φτάνει.

Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στο ίδιο σημείο, για να διαμαρτυρηθούμε για τα δεδομένα. Αξιοπρεπείς μισθούς, συνθήκες εργασίας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους. Μέχρι και πριν λίγο καιρό, πριν τελειώσει ο μήνας το εισόδημα εξαφανιζόταν. Πλέον εξαφανίζεται στις πρώτες δύο εβδομάδες, κι τα ελληνικά νοικοκυριά βάζουν μεγάλο μαχαίρι ακόμα και στα βασικά».

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Αριστοτέλους αντιδρούν σωματεία του ΠΑΜΕ, όπως και μέλη του ΚΚΕ, ενώ συμμετέχουν και συνταξιούχοι με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, αλλά και φοιτητές.

Επίσης, βάσει των ίδιων πληροφοριών, στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αλλά και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι ξεκίνησαν πριν από λίγο την πορεία τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top