Tριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Εκδομές της τελευταίας στιγμής με χαμηλό κόστος

Ιδέες για ταξίδια κοντά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates

Υψηλές πληρότητες καταγράφονται το τριήμερο, από την 28η Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, σε ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας. 

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E- RealEstates, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, οι προ-κρατήσεις για το συγκεκριμένο διάστημα σε Αράχωβα, Καρπενήσι, Καλάβρυτα, Λίμνη Πλαστήρα, Πήλιο, καθώς και στους Αρκαδικούς προορισμούς, κατέγραψαν ποσοστά που άγγιξαν ακόμα και το 100%, ενώ τα λιγοστά ακίνητα που διατίθενται  πλέον προς μίσθωση, είναι ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας (chalet), όπου το κόστος διαμονής για δύο ημέρες, μπορεί να ξεπεράσει τα 500€- 600€.

Εσωτερικός χώρος σαλέ (φωτ. αρχείου unsplash)

Εσωτερικός χώρος σαλέ (φωτ. αρχείου unsplash)

«Λόγω του υψηλού κόστους μετακίνησης οι περισσότεροι κάτοικοι της πρωτεύουσας φαίνεται να επιλέγουν για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου κυρίως κοντινούς προορισμούς στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα, σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5ωρών από την Αθήνα. Αντίστοιχα, όσοι μένουν στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ταξιδέψουν σε Έδεσσα, Νάουσα, Καστοριά, Ιωάννινα, Ξάνθη, Φλώρινα ή Καβάλα», είπε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Ιδέες για εκδρομές σε παραδοσιακά χωριά

Όπως πρόσθεσε, όσοι έχουν καθυστερήσει να προγραμματίσουν το ταξίδι τους και σήμερα δυσκολεύονται να μισθώσουν σε μια οικονομική τιμή ένα ακίνητο σε κάποιον από τους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, με σύμμαχο τον καλό καιρό μπορούν να αναζητήσουν κάποιο κατάλυμα για το τριήμερο σε κάποιον παραδοσιακά καλοκαιρινό προορισμό

Πλησίον της θάλασσας, υπάρχουν ακόμη διαθέσιμοι προορισμοί όπου το συνολικό κόστος διαμονής δεν ξεπερνά τα 150€, αν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια ή και παρέα 4ων ατόμων.

Τριήμερο στο Λουτράκι

Αγαπημένος κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους, αποτελεί παραδοσιακά το Λουτράκι Κορινθίας, σε απόσταση μόλις 80χλμ από την πρωτεύουσα. 

«Στο Λουτράκι μία κατοικία 56τμ μισθώνεται σήμερα στα 140€, για 2 διανυκτερεύσεις. Εντός του Νομού Κορινθίας, κοντινός προορισμός, είναι τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, το Κιάτο, και το Κάτω Άσσος, όπου το κόστος μίσθωσης για κατοικία 60τμ- 65τμ για 2 διανυκτερεύσεις, διαμορφώνεται στα 110€, 120€ και 130€ αντίστοιχα», είπε ο κ. Μπάκας.

Λουτράκι

Λουτράκι (φωτ. eurokinissi)

Ταξίδι στο γραφικό Τολό και την Παλαιά Επίδαυρο

Το Τολό και η Παλαιά Επίδαυρος, αποτελούν γραφικούς, παραθαλάσσιους προορισμούς στον Νομό Αργολίδος, κοντά στο Ναύπλιο. 

Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 42τμ για 2 διανυκτερεύσεις στο Τολό διαμορφώνεται στα 130€ , ενώ στην Παλαιά Επίδαυρο, κατοικία 50τμ, μισθώνεται στα 146€.

Η Αρκαδία με τους ορεινούς και παραθαλάσσιους οικονομικούς προορισμούς

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, όσοι εκδρομείς επιλέξουν την Αρκαδία, μπορούν να μείνουν στο ορεινό χωρίο Προσήλια της Βόρειας Κυνουρίας, όπου το κόστος μίσθωσης για μία κατοικία 60τμ διαμορφώνεται στα 150€ για 2 διανυκτερεύσεις. 

παραλία Τυρός,

Παραλία Τυρός (φωτ. eurokinissi)

Την ίδια στιγμή, αυτοί που θα θελήσουν να βρεθούν στην παραλία Τυρός, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το κόστος μίσθωσης για μία κατοικία 35τμ διαμορφώνεται για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, στα 130€.

Αρκαδία: Παραμυθένια χωριά, ιδανικά για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Φθινοπωρινή εξόρμηση στο Γύθειο 

Δημοφιλή προορισμό στη Λακωνία αποτελεί το Γύθειο, που απέχει 257 χλμ. από την Αθήνα. Χτισμένη αμφιθεατρικά, η ιστορική κωμόπολη διαθέτει γραφικό λιμάνι, ενώ συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα. 

Στο Γύθειο, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 100τμ, που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 4 άτομα, διαμορφώνεται στα 135€.

Η Μεσσηνία μαγεύει χειμώνα- καλοκαίρι

Η Φοινικούντα, η Μεθώνη, η Κορώνη και η Στούπα στη Μεσσηνία, αποτελούν αγαπημένους προορισμούς τόσο τους θερινούς μήνες, όσο και τους χειμερινούς, όταν ο καιρός το επιτρέπει.

«Στη Φοινικούντα το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 144€ για κατοικία 55τμ. Στη Μεθώνη κατοικία 40τμ μισθώνεται στα 140€, στην Κορώνη κατοικία 70τμ στα 130€, ενώ στη Στούπα το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις σε κατοικία 40τμ διαμορφώνεται στα 130€».

28η Οκτωβρίου: Εκδρομή στην Αχαΐα

Όσοι ταξιδέψουν το τρίμερο της 28ης Οκτωβρίου στην Αχαΐα, μπορούν να επιλέξουν για τη διαμονή τους είτε το κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας, είτε κοντινούς στην Πάτρα προορισμούς.  

ΠΑΤΡΑ

Οι εκδρομείς μπορούν να ξεναγηθούν στους εμπορικούς πεζοδρόμους της Πάτρας (Ρήγα Φεραίου, Γεροκοστοπούλου, Τριών Ναυάρχων), στην εμβληματική πλατεία Γεωργίου Α΄ με τα περίτεχνα σιντριβάνια, στην Πλατεία Υψηλών Αλωνιών, αλλά και στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, τον πελεκάνο. 

«Στο κέντρο της Πάτρας, το κόστος διαμονής για κατοικία 55τμ διαμορφώνεται στα 151€ για 2 διανυκτερεύσεις. Στα Σελιανίτικα, στο παραθαλάσσιο χωριό της Αχαΐας που απέχει 7χλμ από το Αίγιο και 35χλμ από την Πάτρα, μία κατοικία 35τμ μισθώνεται στα 125€, ενώ στην Ακράτα, που απέχει 47χλμ από τα Καλάβρυτα, το κόστος διαμονής για κατοικία 50τμ διαμορφώνεται στα 150€».

Τι είδους ταξιδιώτες είστε σύμφωνα με το ζώδιό σας

Το κόστος διανυκτέρευσης σε Εύβοια, Στερεά Ελλάδα και Αιτωλοακαρνανία

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα βρίσκονται προορισμοί στα παράλια της Φθιώτιδας και στην Εύβοια. 

«Όσοι σκοπεύουν να επισκεφτούν το Καρπενήσι, καθώς και τα όμορα γραφικά χωριά, μπορούν να μείνουν στη Λαμία, που απέχει 74χλμ και να πραγματοποιήσουν αυθημερόν επισκέψεις και ξεναγήσεις στην περιοχή. Το κόστος διαμονής σε κατοικία 50τμ στο κέντρο της πόλης, για 2 διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 110€», σχολίασε ο κ. Μπάκας.

Οι 10 καλύτερες πόλεις στον κόσμο - Μαγευτικές εικόνες

Τα γνωστά παράλια της Φθιώτιδας, Καμένα Βούρλα, Άγιος Κωνσταντίνος και Θεολόγος, προσφέρουν αρκετές επιλογές διανυκτέρευσης για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. 

«Το κόστος διαμονής για 2 διανυκτερεύσεις στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στον Θεολόγο, διαμορφώνεται στα 140€ για κατοικία 65τμ, στον Άγιο Κωνσταντίνο το κόστος μίσθωσης κατοικία 70τμ διαμορφώνεται στα 132€ και στα Καμένα Βούρλα κατοικία 55τμ, μισθώνεται προς 120€».

Καμένα Βούρλα

Καμένα Βούρλα (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Η Εύβοια, αποτελεί σταθερά, μια low budget, κοντινή απόδραση στην πρωτεύουσα. 

«Στο Λευκάντι κατοικία 32τμ μισθώνεται προς 150€ για 2 διανυκτερεύσεις, στο Αλιβέρι κατοικία 45τμ προς 140€, στη γραφική Κάρυστο κατοικία 60τμ, προς 150€».

Παραδοσιακό προορισμό τόσο για τους Αχαιούς, όσο και για τους Γιαννιώτες, αποτελεί η Αιτωλοακαρνανία.

«Το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις κατοικίας 60τμ στην παραθαλάσσια Πάλαιρο, διαμορφώνεται στα 150€, στον Μύτικα κατοικία 50τμ μισθώνεται προς 150€, ενώ παρόμοιο είναι το κόστος μίσθωσης και στην Αμφιλοχία για κατοικία 55τμ».

Ζευγάρι ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο προτού τυφλωθούν τα παιδιά του!

Ταξιδεύοντας σε Ήπειρο και Βόρεια Ελλάδα

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, όσοι, θα ήθελαν να βρεθούν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στους καταρράχτες της Έδεσσας, στη μαγευτική Νάουσα, στη Φλώρινα, στην Καστοριά, αλλά και μέσω της Εγνατίας οδού στα Ιωάννινα και στο Μέτσοβο, αλλά δεν προέβησαν εγκαίρως σε κράτηση, μπορούν να επιλέξουν άλλους προορισμούς, τόσο της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, όσο της Μακεδονίας και της Θράκης.

«Προορισμοί της Ηπείρου, όπως η Ηγουμενίτσα, η Πάργα, η Πλαταριά, τα Σύβοτα και η Πρέβεζα, φαντάζουν ιδανικοί για όσους επιθυμούν να κινηθούν από την Αιτωλοακαρνανία, μέσω της Ιονίας οδού ή από τη Θεσσαλονίκη, μέσω της Εγνατίας.
Το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις στην Ηγουμενίτσα, σε κατοικία 60τμ, διαμορφώνεται στα 110€, στην Πάργα κατοικία 55τμ μισθώνεται στα 150€, στην Πλαταριά κατοικία 65τμ στα 130€, στα Σύβοτα, κατοικία 50τμ στα 150€ και στην Πρέβεζα κατοικία 60τμ στα 150€», είπε.

ηγουμενίτσα

Ηγουμενίτσα (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Όπως πρόσθεσε, λιγοστά είναι πλέον τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στην Καστοριά και στα Γρεβενά, ωστόσο όσοι κινηθούν γρήγορα, μπορούν να αναζητήσουν κατοικία 65τμ στο χωριό Επταχώρι, που απέχει 50χλμ από το κέντρο της πόλης και μισθώνεται προς 115€ για 2 διανυκτερεύσεις.

«Το Επταχώρι, με τις απίστευτες φυσικές ομορφιές και την εκπληκτική θέα, αποτελεί μια επιλογή για όσους θέλουν να ζήσουν την καθημερινότητα σε ένα χωρίο 295 μόνιμων κατοίκων σε υψόμετρο 880μέτρων. Στην κεντρική πλατεία , υπάρχει το κλασικό καφενείο του χωριού και το Τζημοπούλειο Λαογραφικό Μουσείο», σημείωσε.

Καβάλα

Καβάλα (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Την ίδια ώρα, όπως συμπλήρωσε, οικονομικές επιλογές για το τριήμερο καταγράφονται και σε Καβάλα και Ξάνθη.  

Το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις σε κατοικία 46τμ, που απέχει 1,1χιλ από το κέντρο της Καβάλας, διαμορφώνεται στα 150€, ενώ στην Ξάνθη, κατοικία 50τμ στο κέντρο της πόλης, μισθώνεται προς 120€.

Κλείνοντας, ο κ. Μπάκας σημείωσε ότι όσοι θελήσουν να εκμεταλλευτούν τον καλό καιρό του τριημέρου, μπορούν επίσης να βρεθούν πλησίον της θάλασσας, σε περιοχές όπως ο Πλαταμώνας του Νομού Πιερίας και η Λεπτοκαριά του Δήμου Δίου- Ολύμπου. 

«Το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις σε κατοικία 55τμ στον Πλαταμώνα διαμορφώνεται στα 140€ και στη Λεπτοκαριά, κατοικία 45τμ προς 150€», ανέφερε στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top