Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Αρνιόταν να αφήσει το φέρετρο η σύζυγός του

«Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος

Το τελευταίο αντίο στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη στη Θεσσαλονίκη / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ο επίλογος για τον αργυρό μας Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη, γράφτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, όπου οικογένεια, φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο. Συντετριμμένη η σύζυγός του με ένα γαρύφαλο στο χέρι, κρατούσε το φέρετρο μέχρι και την τελευταία στιγμή. Παρών στο ύστατο χαίρε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Αϊτέ μου σου ‘κόψαν τα φτερά»

Το φέρετρο με τη σορό του σπουδαίου αθλητή που «έφυγε» νικημένος από σπάνια μορφή καρκίνου, έφθασε καλυμμένο με την ελληνική σημαία το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Το «αντίο» της συζύγου του – Σήμερα η κηδεία του

Η σορός του Αλέξανδρου Νικολαΐδη εκτέθηκε προς χαιρετισμό στις 15:00 το μεσημέρι ενώ λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία.

Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο / Intime

κηδεια Αλεξανδρου Νικολαιδη

Ο φίλος και συναθλητής του Μιχάλης Μουρούτσος συντετριμμένος κρατώντας τα δύο ολυμπιακά μετάλλια του αδικοχαμένου Αλέξανδρου / Eurokinissi

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, η οποία αποχαιρέτησε τον πατέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους.

Η σύζυγός του με ένα γαρύφφαλο στο χέρι κρατούσε το φέρετρο μέχρι και την τελευταία στιγμή.

κηδεια Αλεξανδρου Νικολαιδη

Τραγική φιγούρα η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη που προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, κρατώντας ένα κόκκινο γαρύφαλλο στα χέρια και ακουμπώντας το φέρετρο μέχρι την τελευταία στιγμή / Eurokinissi

H μητέρα του δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς φωνάζοντας «πού θα σε πάνε λεβέντη μου, παλικάρι μου. Καλό ταξίδι αγάπη μου, καλό ταξίδι».

Η αδελφή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη κατέρρευσε και λίγο πριν μεταφερθεί η σορός του αδελφού της είπε με λυγμούς «αγόρι μου, εδώ είναι το σπίτι μας πιο κάτω, εδώ είναι το σπίτι σου».

Μετά τους επικήδειους, μόλις βγήκε το φέρετρο από την εκκλησία, ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ φώναζαν «Αθάνατος» και «καλό ταξίδι Αλέξανδρε».

Τασούλα Κελεσίδου και Βούλα Πατουλίδου, ήταν εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο.

«Ήταν ένα πολύ μεγάλος αθλητής, από μικρό παιδί πάλευε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Είναι πολύ δύσκολο ιδίως για τον ίδιο που δεν μπόρεσε να χαρεί την οικογένειά του. Αθάνατος και μας λείπει ήδη» είπε η Ολυμπιονίκης της δισκοβολίας, Τασούλα Κελεσίδου.

Τασούλα Κελεσίδου

 «Αθάνατος, μας λείπει ήδη» είπε η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου / Eurokinissi

Ενώ η Βούλα Πατουλιδου μίλησε για την απόφαση του Νικολαΐδη τα μετάλλια του να δοθούν για τα παιδιά που έχουν ανάγκη...

Μόλις η σορός μπήκε στο αυτοκίνητο για να μεταφερθεί στα κοιμητήρια του Φιλύρου, ο κόσμος ξέσπασε και πάλι σε χειροκροτήματα σε έναν ύστατο αποχαιρετισμό στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη. 

Αλ. Νικολαΐδης: Ο έρωτας, ο γάμος με τη Δώρα Τσαμπάζη και τα δύο παιδιά

Παρών στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ο Αλέξης Τσίπρας: «Όλη η Ελλάδα δακρύζει και πενθεί»»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έδωσε το «παρών» στο τελευταίο αντίο στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης.

Παρών στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας για τον αδικοχαμένο συνεργάτη του: «Ήταν ένας γίγαντας με καρδιά μικρού παιδιού» / Intime

Ο δυο φορές Ολυμπιονίκης ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ήθελε να «φύγει» στη θαλπωρή του σπιτιού του

Κατά τη διάρκεια του επικήδειου, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη τον χαρακτήρισε  «γίγαντα με καρδιά μικρού παιδιού, που έκανε όλη την Ελλάδα να γεμίζει έντονα συναισθήματα».

«Είναι δύσκολο να αποχαιρετάει ένα αγαπημένο άνθρωπο πόσο μάλλον όταν φεύγει τόσο νωρίς και τόσο άδικα ακόμη πιο δύσκολο όταν αποχαιρετάς έναν σπάνιο άνθρωπο και χαρισματικό, όπως ο Αλέξανδρος. Θα έλεγα έναν γίγαντα με καρδιά μικρού παιδιού που έκανε όχι μόνο όσους είχαμε τη τύχη να τον γνωρίσουμε αλλά και όλη την Ελλάδα να γεμίζει με έντονα συναισθήματα. Όπως τότε που έπεσε λαβωμένος στο Σίδνεϊ και η κραυγή του έσκισε τη σιωπή αλλά και αργότερα που πάλεψε και νίκησε υψώνοντας τη γαλανόλευκη. Όλη η Ελλάδα δακρύζει και πενθεί», είπε.

Ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «ο κόσμος που θαύμαζε πίστευε ότι το πιο δυνατό όπλο του Αλέξανδρου ήταν τα πόδια του, όμως το πιο δυνατό ήταν η καρδιά του, η πίστη του, τα ιδανικά και οι αξίες του, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη στο συνάδελφο, συναθλητή και στον συμπολίτη. Πίστη στη δικαιοσύνη και στην ισότητα και σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση. Για να μη μεγαλώσουν τα παιδιά μας σε έναν άδικο και φασιστικό κόσμο, γιατί δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς όταν κάποιοι πατριδοκάπηλοι έσπερναν μίσος στα γυμναστήρια και στα σχολεία. Η αγάπη του για την πατρίδα, αγνή έμπρακτη και βαθιά ήταν αυτή που τον έκανε ανυποχώρητο απέναντι σε όσους καπηλεύονταν το όνομά της για να γεμίσουν διχασμό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top