Κρήτη: Συγκλονίζει η τελευταία συνομιλία του 50χρονου με τη γυναίκα του

Είχε κλείσει τα παράθυρα, αλλά παγιδεύτηκε

Τεράστιες καταστροφές και ένας νεκρός από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας στην Αγία Πελαγία στην Κρήτη / Μεσημβρινό δελτίο Star 

Συγκλονίζει η τελευταία συνομιλία του 50χρονου που έχασε τη ζωή του στην Αγία Πελαγία στην Κρήτη από τη φονική κακοκαιρία που σάρωσε τα πάντα. Εκείνες τις δραματικές στιγμές, ο άνδρας μιλούσε στο τηλέφωνο με τη γυναίκα του...

Κρήτη: Ένας νεκρός από την κακοκαιρία - Μήνυμα 112 για το Λασίθι

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο άτυχος άντρας πήγαινε στην Αγία Πελαγία από το Ηράκλειο μαζί με μια οικιακή βοηθό για να καθαρίσουν και να κάνουν εργασίες στο σπίτι. 

Ο 50χρονος που βρέθηκε νεκρός από τους διασώστες μιλούσε με τη γυναίκα του στο τηλέφωνο, την ώρα που κατάλαβε πως είχε παγιδευτεί. 

Κατα τη δραματική συνομιλία με τη σύζυγό του, ο άτυχος άνδρας φέρεται να της περιέγραφε πως το νερό έχει φτάσει ως τα παράθυρα του αυτοκινήτου, τα οποία είχε κλείσει. Όταν πια το νερό κάλυψε το όχημα, το κινητό «νέκρωσε»...

Δραματικές σκηνές στην Κρήτη / βίντεο cretalive.gr

Κρήτη: To φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας 

Συνεχίζεται το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας στην Κρήτη, που ήδη μετρά έναν νεκρό, ο οποίος παρασύρθηκε από χείμαρρο ενώ βρισκόταν στο όχημά του, στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο. 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία που συνεχίζει τις έρευνες, καθώς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν πληροφορίες για δύο αγνοούμενους.

Σε Αγία Πελαγία και Λυγαριά, οι εικόνες που καταγράφονται είναι εικόνες καταστροφής, με αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί και δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Κρήτη: Συνεχίζεται το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας

Η ισχυρή καταιγίδα έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στην Κρήτη / neakriti.gr

Συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ισχυρής νεροποντής που μετέτρεψε σε λίμνες, ακόμη και κεντρικά σημεία του Ηρακλείου.

Δύσκολες ώρες μέσα στα οχήματά τους διανύουν οδηγοί και στην περιοχή Καρτερός του Δήμου Ηρακλείου, λόγω του όγκου των νερών που δυσκολεύουν την μετακίνηση, ενώ αρκετά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί.

Σε δεκάδες δρόμους της πόλης του Ηρακλείου επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ νωρίτερα έκλεισε και η παραλιακή λεωφόρος.

Κατολισθήσεις και δυσκολίες στη μετακίνηση των οχημάτων παρατηρούνται και στο Βόρειο Οδικό 'Αξονα.

Εικόνες αποκάλυψης από την κακοκαιρία στην Κρήτη / neakriti.gr

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους «καθώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μέρα» όπως χαρακτηριστικά τόνισε, διευκρινίζοντας ότι τα συνεργεία θα μείνουν για όσο χρειαστεί, επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Κάλεσμα να περιοριστούν στις αναγκαίες και μόνο μετακινήσεις έστειλε και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ενώ από το Δήμο Ηρακλείου ανακοινώθηκε ότι δε θα λειτουργήσουν το Παγκρήτιο Στάδιο και το Κλειστό στα «Δύο Αοράκια».

Μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Λασιθίου για το επόμενο 24ωρο

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε πριν από λίγο στους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου προειδοποιώντας για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην περιοχή τους και καλώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Ενεργοποίηση 112. Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Π.Ε. Λασιθίου . Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις - Ακολουθείτε οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top