Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για την κακοποίηση στο Α.Τ Ομόνοιας

Μια 19χρονη κατήγγειλε τον βιασμό της μέσα στο αστυνομικό τμήμα

Βιασμό από δύο αστυνομικούς στο Α.Τ. Ομονοίας καταγγέλλει μια 19χρονη κοπέλα / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, μετά την καταγγελία 19χρονης ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας

Η κοπέλα επικοινώνησε την Τετάρτη με το κέντρο της Άμεσης Δράσης και ζήτησε να μεταφερθεί από κάποιο περιπολικό σε κάποιο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει την κακοποίησή της από αστυνομικούς. 

19χρονη κατήγγειλε βιασμό από αστυνομικούς μέσα στο Α.Τ. Ομονοίας

Μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων, όπου και κατέθεσε ότι σταμάτησε να ρωτήσει κάτι μια ομάδα αστυνομικών ΔΙΑΣ στο κέντρο της Αθήνας κι εκείνοι της έπιασαν την κουβέντα. Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε της πρότειναν να πάνε στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας για να της δείξουν το κτίριο. 

Όντως τους ακολούθησε και τότε οι αστυνομικοί την οδήγησαν σε έναν χώρο, όπου την κακοποίησαν δύο αστυνομικοί. 

Οι αστυνομικοί εντοπίστηκαν αμέσως και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων. Όπως ισχυρίζονται εκείνοι όντως έπιασαν κουβέντα με την 19χρονη και στη συνέχεια έδωσαν ραντεβού να βρεθούν αφού σχόλασαν από την υπηρεσία τους. Υποστηρίζουν επίσης πως ό,τι έγινε, έγινε με τη συναίνεση της 19χρονης.

Η υπόθεση κρίνεται σοβαρή και για τον λόγο αυτό έχουν κληθεί να καταθέσουν και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ομονοίας, ώστε να διαπιστωθεί πώς η 19χρονη βρέθηκε στον συγκεκριμένο χώρο. Κατάθεση θα δώσουν και οι άλλοι δύο αστυνομικοί που αποτελούσαν την ομάδα ΔΙΑΣ την ώρα που είχαν υπηρεσία. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος. 

«Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία 19χρονης γυναίκας. Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top