Λαμία: Θρήνος στην κηδεία του 39χρονου μηχανικού - Τα «προφητικά» λόγια του

Νέα ανακοίνωση της εταιρίας για το δυστύχημα στα μεταλλεία

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η κηδεία του άτυχου μεταλλειολόγου - μηχανικού που «έχασε» τη ζωή του σε μεταλλείο Βωξίτη στη Φωκίδα. Ο 39χρονος σύζυγος και πατέρας ενός μικρού παιδιού, πριν απο δύο χρόνια μιλούσε στην κάμερα για τους κινδύνους στις υπόγειες στοές εξόρυξης. 

Άμφισσα: Πατέρας ενός παιδιού ο 40χρονος που σκοτώθηκε στα μεταλλεία

Το απόγευμα της Πέμπτης η οικογένεια του Κωνσταντίνου Αργύρη, οι συγγενείς και οι φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στη Λαμία. 

νεκρός εργαζόμενος μεταλλεία

Λαμία: Τα «προφητικά» λόγια του άτυχου Κωνσταντίνου

Ο μεταλλειολόγος Κωνσταντίνος Αργύρης, δουλεύοντας πάνω από 10 χρόνια στις γαλαρίες εξόρυξης βωξίτη της Φωκίδας, είχε συνδέσει τη ζωή του με τη στοά 617, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. 

Πριν από δύο χρόνια «πρωταγωνιστούσε» σε ντοκιμαντέρ του STAR κεντρικής Ελλάδας, μιλώντας για τις παγίδες που κρύβουν οι... σκοτεινές στοές των μεταλλείων:  

Δεν έχουμε το φως του ήλιου, όπως είναι οι κανονικές δουλειές να το πούμε έτσι. Είμαστε πάντα με τον φόβο ή με τον έλεγχο της πτώσης οροφής ή απο το πέτρωμα που είναι από πάνω μας.

«Κινουμαστε σε έναν περιορισμένο χώρο με μηχανήματα, άρα πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς στις οδηγίες για το πώς πρέπει να γίνει αυτή η κίνηση και χειριζόμαστε εκρηκτικά», έλεγε.

Νέα ανακοίνωση της εταιρίας για τον θάνατο του 39χρονου

Η εταιρία Imerys εξέδωσε ανακοίνωση για την ακριβή αποτύπωση των γεγονότων της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου και αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο.

«Με βαθιά θλίψη μοιραζόμαστε πως ο εργαζόμενος και συνάδελφός μας, Κωνσταντίνος Αργύρης, απεβίωσε μετά από τραγικό δυστύχημα.

Ο εργαζόμενός μας ήταν 39 ετών, ήταν ο επιβλέπων μηχανικός του συγκεκριμένου Μεταλλείου και εργαζόταν μαζί μας για 11 χρόνια. Ήταν ένας πολύ έμπειρος μηχανικός με 15ετή εμπειρία στον κλάδο. Ζούσε στη Λαμία με την οικογένειά του.

Το δυστύχημα σημειώθηκε μεταξύ 11:30-12:00 και κατά τη διάρκεια της καθημερινής επίβλεψης που εκτελούσε. Κατά την επιστροφή του από τα μέτωπα εργασίας του μεταλλείου, περνούσε από την κύρια στοά του μεταλλείου οδηγώντας όχημα 4x4, όταν ένας ασβεστολιθικός βράχος έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του.

Οι εργαζόμενοι που αντελήφθησαν το συμβάν προσπάθησαν αρχικά να τον απεγκλωβίσουν, ενώ ενημέρωσαν τη Διοίκηση και στη συνέχεια ενημερώθηκαν αμέσως οι αρμόδιες αρχές, η Αστυνομία, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι οποίες έφτασαν πολύ γρήγορα στο σημείο του δυστυχήματος.

νεκρός εργαζόμενος μεταλλεία Άμφισσα

Ο εργαζόμενος ήταν ο μοναδικός επιβάτης του οχήματος, το οποίο καταπλακώθηκε από την πτώση του ασβεστολιθικού βράχου. Κανένας από τους υπόλοιπους εργαζόμενους δεν εγκλωβίστηκε και αποχώρησαν κανονικά από τη στοά.

Όλες οι απαραίτητες διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει:

  • Οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουν οι αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση του συμβάντος ξεκίνησαν αμέσως.
  • Έχει ειδοποιηθεί η Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος για τη δέουσα διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να καταλήξει στο πόρισμά της.
  • Εσωτερικά θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την ανάλυση των δεδομένων, ώστε να αποσταλεί ειδοποίηση ασφαλείας σχετικά με τα πιθανά αίτια και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο περαιτέρω βελτιώσεων στις υπόγειες εργασίες. Αυτή είναι μια πάγια διαδικασία της Imerys, που εφαρμόζεται κάθε φορά σε παρόμοιες περιπτώσεις.
  • Στην Imerys λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και τις προβλέψεις της ελληνικής νομοθεσίας. Έχουμε επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Φωκίδα, αποκλειστικά για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
  • Η ασφάλεια των εργαζομένων μας παραμένει μια συνεχής και καθημερινή δέσμευση για την Imerys.

Η εταιρία βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας, η οποία βρίσκεται στις σκέψεις όλων μας. Η οικογένεια έχει την αμέριστη συμπαράσταση της Διοίκησης, καθώς χάσαμε ένα πραγματικά πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μας».


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top